Sport | Svenska simlaget tar medaljer i Special Olympics World Summer Games

By on 28 juli, 2015

Special Olympics Swedens simlag, som i söndags vann tre guld, fortsatte under måndagen att kamma hem medaljerna och vann sammanlagt fyra medaljer i 100 meter frisim.

Therese Mattson från Föllinge tog guldmedalj i 100 meter frisim
Johanna Hasselryd från Sundsvall tog guldmedalj i 100 meter frisim
Linnea Bäckman från Sundsvall tog bronsmedalj i 100 meter frisim
Gustav Ljungberg från Sundsvall tog silvermedalj i 100 meter frisim

Efter 2 dagars tävlande har de svenska simmarna i Los Angeles därmed tagit totalt 5 guld, ett silver och ett brons i simning. Under söndagen ryggsimmade Johanna Hasselryd, Therese Mattson och Jesper Andersson (från Deje) hem varsin guldmedalj.

– Det känns superbra! Att vara här är jätteskoj och jag har tänkt ta ett tredje guld, säger Therese Mattsson.

– Det känns fantastiskt och jag är jättestolt. Jag satsar på medalj i 200 meter fritt också. 200 meter är inte min favoritgren men jag ska ge 110 procent, säger Johanna Hasselryd.

– Det här känns roligt. Nu ska jag kämpa på för mer medaljer och fler personliga rekord, säger Linnea Bäckman.

– Jag hade inte kunnat drömma om att vi skulle ta fem guld, ett silver och ett brons. Ingen har misslyckats, alla har tagit personliga rekord och det är helt otroligt att våra simmare kan prestera så här bra i den här värmen. Ett stort grattis, säger Kerstin Norberg, huvudledare för det svenska simlaget.

Från Sverige deltar 61 atleter och 32 ledare för att tävla i bowling, fotboll, friidrott, golf, handboll, judo, ridsport och simning. Special Olympics World Summer Games i Los Angeles (@LA2015) är världens i år största idrottshändelse. De internationella spelen för aktiva med en utvecklingsstörning inleddes den 25 juli och pågår till den 2 augusti. Över 6 500 atleter och 2 000 ledare som representerar 165 länder tävlar i 25 olika idrotter. Tävlingarna, som hålls på flera olika platser i Los Angeles-området, väntas locka en publik på 500 000 åskådare och anordnas med hjälp av 30 000 volontärer.

Ett varmt välkomnande
I söndags bjöds den svenska delegationen på en välkomstfest av Svensk-amerikanska handelskammaren (SACC-LA) i Los Angeles. Idrottsminister Gabriel Wikström befinner sig just nu i Los Angeles och visar sitt stöd för Sverigelaget och Special Olympics arbete för att alla ska ha möjlighet att leva aktiva och socialt berikade liv genom idrott.

Stötta Sverigelaget på #HejaSpecial
Följ lagets äventyr och framgångar på Facebookoch Twitter (@SpecialSverige) och genom hashtaggen #HejaSpecial. En lista över medlemmarna i Sverigelaget finns på hemsidan.

Sverigelagets fans kommer dessutom att kunna följa lagets resa till spelen i Los Angeles i ”Heja Sverige”, en dokumentärserie som ska sändas på TV4 i höst.

Sport
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login