Stabil 1-0 seger till ÖSK.

By on 26 juni, 2013

Sista matchen innan uppehållet för ÖSK och då mötte man Ljungskile på hemmaplan. På förhand en match som man förväntade sig att ÖSK skulle vinna och efter spelet i den första halvleken såg det bra ut.

ÖSK tog ledningen i den 31:e matchminuten och spelade stabilt. Fast Ljungskile var inte ofarliga, även de skapade några intressanta chanser i första halvleken.

Hemmalaget tryckte på i andra halvlek men de fick aldrig den utdelningen som man hade hoppats på. Ett par gifta chanser resulterade bara i en ribbträff och några skott utanför. Det blev tillslut en 1-0 seger för ÖSK.

Första halvlek
ÖSK tog en chansning direkt i öppningen av matchen, det resulterade i en frispark. Örebro valde att skjuta direkt och den tog i muren. Annars var det bortalaget Ljungskile som började bäst, de såg lugna och stabila ut i sitt spel. ÖSK såg också trygga ut och försökte hitta en öppning i bortalagets försvar.

I den 18:e min fick ÖSK iväg ett slumpartat skott som tog i stolpen. Innan dess hade det inte hänt så mycket i matchen. Men i den 31:e min ÖSK hörna och Magnus Wikström höll sig framme och satte 1-0 till hemmalaget. Matchenbilden blev dock den samma, Ljungskile försvara sig och ÖSK försökte lirka upp försvaret. I den 39:e min hade hemmalaget återigen chansen att göra mål. Men halvleken slutade 1-0.

Andra halvlek
Båda lagen började den andra halvleken jämnt, men det var ÖSK som skapade de bästa chanserna då man fick ett par hörnor i den 51:e min. Tryckte fortsatte och hemmalaget var riktigt nära på att sätta ett mål till under pressen mot mål. Under en period befanns sig Ljungskile i ÖSK straffområde utan resultat.

Mot slutet av matchen skapade ÖSK flera bra lägen, bl.a tog bollen i ribban i den 72:e min. Detta var ett slumpskott. Ljungskiles försvar stod emot och det blev inga fler mål i den här matchen. Den andra halvleken slutade 0-0, men ÖSK vann matchen med 1-0.