Stark vinst för KIF Örebro

By on 1 oktober, 2023

Under söndagen tog KIF Örebro emot Piteå IF för den 21 omgången av Damallsvenskan 2023.

Örebro som förlorade senast borta mot Linköping och jagade poäng för att kunna lägga mer luft till kval sträcket. Piteå å andra sidan vann senast mot Växjö och jagade närmast tredjeplatsen.

Den första halvleken blev mycket jämn där det mesta av spelet utspelade sig på mittplanen, mot slutet av halvleken hade dock Piteå en riktigt vass chans där Tove Enblom gjorde en fantastisk räddning. Första halvlek slutade 0-0.

Det blev mer fart i den andra halvlek som bjöd på ett böljande spel och där de båda målvakterna fick jobba hårt. Efter drygt halva halvleken började dock Örebro ta över spelet och även om Piteå kom i flera farliga kontringar så var det tillslut Örebro som genom Ida Björnberg kunde ta ledningen i den 90 minuten. Örebro klarade av att hålla undan de tre övertidsminuter som var pålagda och vann matchen. Matchen vanns av KIF Örebro med 1-0.

En riktig prestation från Örebro när man vann mot serie fyran Piteå. Laget har dessutom gjort en mycket bra insats sedan uppehållet med tre vinster och en förlust. Nu skapar man sig verkligen lite luft ner till kvalplats när man nu ligger sju poäng från sagda.

Nästa match i damallsvenskan spelar KIF Örebro på lördag den 7 oktober mot IF Brommapojkarna hemma på Behrn Arena.

Matchfakta KIF Örebro vs Piteå IF

• 90 minuten Mål Örebro, Ida Björnberg 1-0.