Stockholm och Karlskoga till SM-final i Baseball

By on 5 september, 2013

Stockholms BSK och Karlskoga BK är klara för SM-final i baseboll! Detta efter att de båda vunnit sina respektive SM-semifinaler med 3-0 i matcher.

Det blir således en kamp mellan de två lag som tagit hem samtliga SM-guld i baseboll sedan 2007. Karlskoga vann 2007, 2010 och 2012 medan Stockholm vann SM-gulden 2008, 2009 och 2011.

Rysare på Skarpnäck avgjorde 08-derbyt
Den tredje matchen i SM-semifinalen, tillika 08-derbyt, mellan Sundbyberg och Stockholm blev en rysare. Efter att Stockholm tagit hem de två första matcherna i semifinalserien med 13-0 och 17-0 blev det en pitchingduell av hög klass mellan Sundbybergs Johan Tisell och Stockholms Jakob Claesson.

Efter åtta innings stod det 1-1 och i toppen av den nionde inningen tog Sundbyberg ledningen med 2-1 och hade chans att vinna matchen. Men Stockholm kunde kvittera i den nionde inningen och skicka matchen till extra innings där Björn Johannessen slog in Magnus Pilegård med den vinnande poängen. Stockholms BSK till sin femte SM-final på de sju senaste åren!

Storpublik i Leksand
I den andra SM-semifinalserien mellan Karlskoga och Leksand var det spända känslor efter att ett protestärende hamnat på Juridiska Kommitténs bord mitt i SM-semifinalserien. Det var i den andra SM-semifinalen mellan Karlskoga och Leksand föregående söndag som Leksand ställde upp med en pitcher som spelade på utbyte från farmarlaget Rättvik, dock utan att han deltagit i någon av Leksands två sista schemalagda omgångar av Elitserien, vilket krävs enligt Tävlingsbestämmelserna.

Karlskoga protesterade mot detta och fick bifall av sin protest av Juridiska Kommittén. Därmed ledde Karlskoga SM-semifinalserien med 2-0 i matcher inför den avslutande helgen i Leksand.

I den tredje SM-semifinalen tog Karlskoga ledningen med 2-0 i redan i toppen av den första inningen, men Leksand svarade direkt i botten av samma inning och kvitterade ställningen till 2-2. Mönstret repeterades i den andra inningen då båda lagen tog ytterligare två poäng. Karlskoga kunde utöka ledningen till 11-4 innan det blev nervigt i slutet av matchen.

Leksand reducerade till 7-11 och hade laddade baser i botten av den nionde inningen och kvitterande poängen vid hemplattan men man kunde inte komma närmare. Istället blev det seger för Karlskoga som går till den femte SM-finalen på de sju senaste åren och den tredje SM-finalen mot just Stockholms BSK.

Så här spelas SM-finalerna
Lördag 7 september 15:00 Karlskoga BK – Stockholms BSK
Söndag 8 september 12:00 Karlskoga BK – Stockholms BSK
Lördag 14 september 13:00 Stockholms BSK – Karlskoga BK
Lördag 14 september 16:00 Stockholms BSK – Karlskoga BK
Söndag 15 september 12:00 Stockholms BSK – Karlskoga BK

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login