Stora startfält vid SM i fälttävlan på Segersjö

By on 28 augusti, 2020
Lina Forsberg på Kaizen i vattenhindret på Segersjö 2018. Foto: Roland Thunholm

Det är dags för Folksam SM i fälttävlan för seniorer, young rider och juniorer, som i år arrangeras i samband med de internationella tävlingarna på vackra Segersjö utanför Örebro 28-30 augusti. Intresset bland ryttarna är stort med totalt närmare 90 starter i två klasser.

Flera namnkunniga ryttare finns på startlinjen, som Niklas Lindbäck, Anna Freskgård, Christoffer Forsberg, Jonna Britse, Katrin Norling och Johan Lundin.

Alla medaljörerna från förra årets young rider-SM finns på plats, Alice Andersen, Amanda Sternberg och Saga Suovanen.

Det var inte många som trodde att det skulle vara möjligt att genomföra mästerskapstävlingar på Segersjö herrgård i år med tanke på coronapandemin.

– Det var verkligen osäkert in i det sista, men nu är vi bara så glada för att Segersjödagarna blir av även om det blir väldigt annorlunda i år, säger arrangör Ann Montgomery-Cederhielm.

Restriktionerna, som alla idrottsevenemang omgärdas av, innebär att varken publik eller utställare tillåts i samband med tävlingarna. Även ryttarna omfattas och kommer bland annat att få lämna hälsointyg för att få vara med och tävla.

Tävlingen omfattar två internationella klasser, där SM ingår som en ”klass i klassen”. Seniorer och young rider (upp till 21 år) rider om SM-medaljer i den trestjärniga klassen och juniorerna (upp till 18 år) rider den tvåstjärniga klassen. Båda klasserna är öppna för ryttare som inte deltar i SM.

Det är Eric Winter, Storbritannien, som designat terrängbanan. Det kommer han att göra även nästa år, när Segersjö arrangerar EM i fälttävlan för juniorer och young rider.

Preliminärt tidsprogram

Fredag 28 augusti
14.00 CIC2* Dressyr del 1
16.30 CIC3* Dressyr del 2

Lördag 29 augusti
08.00 CIC2* och CIC3* Dressyr del 2 på två banor
14.00 CIC2* Banhoppning, därefter CIC3* Banhoppning

Söndag 30 augusti
ca 09.00 CIC2* Terräng, därefter CIC3* Terräng

Sport | Häst
Örebronyheter

Källa Svenska Ridsportförbundet
Länkar
Arrangörens hemsida: http://segersjo.com/segersjodagarna
Start- och resultatlistor: https://online.equipe.com/sv/competitions/37965
Equisport.tv sänder live: https://www.equisport.tv/sv/events/segersjo-falttavlan-2020-203
SM-regler: https://www.ridsport.se/tavling/ReglerochTR/SM-regler/

You must be logged in to post a comment Login