Succén Part of Art är tillbaka

By on 25 september, 2023
Succén Part of Art är tillbaka 29 september på Kulturkvarteret!
Illustration: Mr Xerty.

Fredag 29 september är succén Part of Art tillbaka på Kulturkvarteret, Örebros mest kreativa after work sprängfylld med konst- och kulturupplevelser.

Det blir bokstavligen både högt och lågt – upplevelser som väcker eld och lågor, får dig att bli golvad av svindlande höjder och känna trumslag från jordens alla hörn.

Fredag 29 september klockan 19 är det äntligen dags igen för stans coolaste after work. Sedan premiären i vintras har Kulturkvarteret fått många frågor om nästa Part of Art. Nu kan vi stolt presentera programmet till höstens upplaga.

Bland akterna hittar du bland andra Håkan Lidbo, Charlotte Ostrisch, Cirkus Björnen, Mohlavyr och Gala Dans Bergslagen.

– Kvällens line-up har en stark koppling till Örebro – inte minst överraskningen i världsklass som dyker upp framåt nio, berättar Jesper Hellqvist, produktionsledare på Kulturkvarteret.

Från nycirkus till skaparverkstad

Under kvällen får publiken uppleva allt från burundiska rytmer, nycirkus och ljudperformance till samtal, dans och konst. Blir du inspirerad och vill skapa själv så finns det goda möjligheter även till det, i Konsthallens ateljé är det öppen skaparverkstad. I entrén kan du testa att dreja med keramikern Frida Anthin, och i Kulturbistron kan du köpa dig en egen canvas till bubblet.

Vet du inte ännu hur din kreativitet ska kanaliseras så kanske en spådom av Linda Spåman kan hjälpa dig i rätt riktning? Eller så ger du allt på dansgolvet när DJ Vinylbaren Mark Andersson spelar.

Nytt för denna upplaga av Part of Art är scenen Uppslaget inne i biblioteket. Där huserar Kontur, ett samarbete mellan Örebro bibliotek och Konstenheten som håller i samtal om konst och kultur.

Detta kan du förvänta dig

Vad kan du alltså förvänta dig av Örebros mest kreativa after work? D

et här är kvällen då man i ena rummet kan njuta av stämningsfull pianomusik, för att i det andra rummet fyllas av dansfeeling. Man får lära sig hur konst kan bli housemusik och se hur vampyrer dansar. Man får uppleva en musikaliskt improviserad skapelseberättelse, och smaka lokalproducerad mat och dryck. Du får se Kulturkvarterets entré förvandlas till cirkusarena och Kulturgården lysa upp av eld.

Och träffa en massa trevligt folk, det här är kvällen då man tillsammans skapar ett konstnärligt töcken där allt kan hända!

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Kulturkvarteret

You must be logged in to post a comment Login