Svalbo avslutar jubileumsåret med KAN-körens Lucia-tåg

By on 8 december, 2022
Bild: LindeKultur

Söndag 11 december kl 16:00 avslutar Svalbo jubileumsåret 2022 med KAN-körens Lucia-tåg och adventskaffe med hembakat bröd, KAN-kören består av medlemmar ur föreningen Kulturarbetare i Nora under ledning av Elizabeth Franzén.

2022 har varit ett jubileumsår i Svalbo: Keramiken och caféet har firat 40-årsjubileum. I juli 1982 startade Moa Rudebert sin verksamhet i det som varit ett ödehus i Järle stad. I år är det även 30-årsjubileum för Svalbos uppskattade Luciafirande. På söndag 11 december är det dags igen.

”1992 bad vi Lions och Bergslagens Lucia att besöka oss, vi bjöd in grannarna till Luciafirande och adventskaffe och sedan har det fortsatt varje år med undantag för pandemiåren”, skriver Moa Rudebert i ett pressmeddelande: ”Lions skötte Luciatåget hos oss i drygt tjugo år. 2013 hade de inte möjlighet att ställa upp längre och KAN-kören bildades för att rädda Luciafirandet”.

KAN-kören består av medlemmar ur föreningen Kulturarbetare i Nora under ledning av Elizabeth Franzén. De tågar runt i rummen i Svalbo, upplysta av levande ljus, där det är uppdukat till adventskaffe och framför en kort tablå med några sånger i varje rum. I år skulle det ha blivit tionde gången – också ett jubileum, men pandemin tvingade oss att ställa in 2020 och 2021 så det jubileet får skjutas på framtiden.

Begränsat antal platser, endast förhandsbokning genom telefon eller sms till 0705663560

Kultur | Svalbo
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login