Svanenmärkta bostäder lockade

By on 1 september, 2019

Intresset var stort när Peab Bostad under torsdagen hade säljpremiär för lägenheterna i bostadsrättsföreningen Esplanaden. Över 100 personer slöt upp på Elite Stora Hotellet i Örebro för att få en första titt på de 28 bostäder som nu är till salu.

Örebro fortsätter att växa och bostadsrättsföreningen Esplanaden på Öster är en del av denna utveckling. Stadsdelen erbjuder både närheten till city och lugnet i Stadsparken samt ytterligare en park som är planerad i hjärtat av området. På Öster finns flera förskolor och grundskolor och Örebro Universitet ligger bara två kilometer bort. För den som pendlar ligger busshållplatsen vid Slussgatan på några minuters avstånd.

De boende i Esplanaden kommer att få tillgång till takterrass och växthus. I huset finns också en övernattningslägenhet med pentry och gemensamma utrymmen.

Peabs undersökningar visar på ett allt större miljöintresse hos kunderna och därför är Esplanaden Svanenmärkt.

– Det innebär att lägenheterna kommer ha låg energianvändning samt uppfylla höga miljö- och hälsokrav på byggvaror och innemiljö, säger Peab Bostads distriktschef Thord Tärnbrant.

Lägenheterna är inflyttningsklara sommaren 2021. Utöver alla de som besökte säljpremiären har Peab Bostad fått in totalt 700 intresseanmälningar för de 28 lägenheter som säljs i den första etappen.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login