Svårt läge för Degerfors IF efter förlust

By on 6 augusti, 2022

Under lördagen åkte Degerfors IF till Norrköping för att ta sig an IFK Norrköping i den 17 omgången av Allsvenskan 2022.

Degerfors som vann senast mot Kalmar låg inför matchen på en 14 plats. Norrköping å andra sidan hade förlorar sina tre senaste matcher och låg på en 12 plats. Senast lagen möttes var den nionde juli på Stora Valla och då blev resultatet 1-1.

Matchen började ganska trevande där lagen kände på varandra, i den femte minuten hade dock Degerfors en riktigt bra chans men målvakten räddade. Spelet böljade sedan fram och åter utan några riktiga chanser innan Degerfors i den 32 minuten fick till en kontring efter en hörna och det var bara en super stark hemlöpning från Norrköping som stoppade det målet. I den 33 minuten kunde Norrköping sätta 1-0 efter ett fint inlägg. Efter målet kändes det som om Norrköping mest spelade av halvleken som slutade 1-0 till hemmalaget.

Degerfors började den andra halvleken bra och låg på framåt redan från start och det var Degerfors som hade de vassaste chanserna, men då bortalaget fick till avsluten så stod Oskar Jansson där och storspelade i norrköpingsmålet. Mot slutet av halvleken forcerade Degerfors och skapade ytterligare lägen, men i den 90 minuten kunde Norrköping komma loss och sätta 2-0 på ett klart friläge.

Jag måste säga att jag tycker att Degerfors gjorde en ganska bra insats idag och var klart värda åtminstone en poäng, men idag tog Jansson allt och det var int mycket att säga om det. Nu börjar det bli ordentligt jobbigt mo man inte bara skall inrikta sig på att behålla kvalplatsen.

Nästa match spelar Degerfors IF hemma på Stora Valla den 14 Augusti mot Varbergs BoIS.

Matchen slutade IFK Norrköping 2 – Degerfors IF 0.