Svenska AmatörTouren 2022 avslutades i Örebro

By on 5 september, 2022
Från vänster;
.
Tvåa Robert Moberg, Göteborg
.
Vinnare Marko Föhr, Karlstad
.
Trea Anton Persson, Norrköping.
.
Foto: Anders Olofsson

Svenska AmatörTouren 2022 i discgolf avslutade med säsongsfinal i Örebro med spel på Hästhagens och Brickebergs disgolfbana, finalrundan spelades i Brickeberg då den är den svåraste av de två banorna.

I Svenska AmatörTouren spelar de ligger precis under svenska eliten i discgolf, spelare som är bra och som även de kan kasta disc. Under helgen var det spel både i Hästhagen och i Brickeberg på respektive banor. Första rundan spelade på Hästhagens discgolfbana, främst för att den i dagsläget har en lättare layout. Den är anpassad till FPO, damerna, då det ska spelas Lag-SM Dam 2022 där 16 – 18 september 2022. Missa inte det.

I klassen advanced (bästa amatörklassen) var det innan tävling tajt om vem som skulle ta hem totalvinsten efter fyra spelade tävlingar, Onsala, Åkersberga, Mora och Örebro hade hela sex spelare chansen att ta hem vinstpokalen.

Finalen, deltävling fyra i Örebro vanns av Andreas Stam Mockfjärd DiscGolf. Andreas stod för tre solida rundor, trots ett ihållande regn under lördagens eftermiddagsrunda i Brickeberg. Han visade upp ett spel som höll hög klass rakt igenom.

I totalen sett över fyra deltävlingar stod till sist Marko Föhr högst upp på vinnarpallen, Marko hade en riktig kämpig runda under den regniga runda tre där han tappade en hel del. Marko tog sig samman under finalrundan där han kom tillbaka med en -4 runda, den rundan tog upp honom på en andra plats i Svenska AmatörTourens deltävling fyra med starkt spel.

Topp tre i Svenska AmatörTouren 2022:

1. Marko Föhr, Karlstad – Rating 932.

2. Robert Moberg, Göteborg – Rating 944.

3. Anton Persson, Norrköping – Rating 929.

Topp tre i deltävling fyra Svenska AmatörTouren 2022 i Örebro:

1. Andreas Stam, Mockfjärd – Rating 949.

2. Marko Föhr, Karlstad – Rating 932.

3. Robert Moberg, Göteborg – Rating 944.

I deltävling fyra i Svenska AmatörTouren 2022 i Örebro slutade Örebroarna på:

6. Daniel Eklund, Örebro – Rating 919.

8. Adam Benkö, Örebro – Rating 928.

15. Kent Karlsson, Karlskoga – Rating 920.

17. Per Sjögren, Örebro – Rating 915.

Anders Olofsson, Sport | Discgolf
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login