Svenska cupen damer ställs in

By on 18 april, 2020

SvFF:s Förbundsstyrelse har vid möte fredag 17 april beslutat att ställa in resterande matcher i Svenska Cupen damer, någon cupvinnare kommer därmed inte att koras. Beslutet stöds av en stor majoritet av de föreningar som berörs.

-Vi har lagt stor vikt vid de synpunkter som har framförts från intresseorganisationerna och de deltagande föreningarna när vi fattat dessa beslut. Det känns naturligtvis mycket tråkigt att inte kora någon cupmästare på damsidan i år, men utifrån de omständigheter som råder är det ändå ett logiskt beslut, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.

SvFF beslöt för några veckor sedan, efter samråd med Elitfotboll Dam (EFD) samt berörda föreningar, att tills vidare skjuta upp matcherna i Svenska Cupen damer, med målbilden att återuppta spelet i anslutning till seriestart.

Utifrån det rådande samhällsläget och förtydligade rekommendationer från Folkhälsomyndigheten är SvFF:s uppfattning att det nu råder stor osäkerhet kring att återuppta och genomföra cupmatcher redan i maj. Frågan har därför processats och yttranden har inhämtats från EFD, deltagande föreningar och Spelarföreningen, vars yttranden har vägt tungt och lett fram till de nu fattade besluten.

Nya årsplaner för de elitförberedande förbundstävlingarna
Förbundsstyrelsen beslutade den 24 mars med anledning av coronautbrottet att matcher i de elitförberedande förbundstävlingarna för F17 skulle skjutas upp tills vidare och att SvFF skulle återkomma, efter samråd med EFD och berörda föreningar, med besked om hur tävlingarna ska hanteras under 2020. Förbundsstyrelsen har nu fattat beslut kring dessa tävlingar enligt vad som listas nedan med planerad spelstart i mitten av juni.

F17-säsongen 2020 genomförs med enkelserier med efterföljande fortsättningsserier och slutspel. Även fortsättningsserierna genomförs med enkelmöten.

Sport | Fotboll
Örebronyheter

Källa: Elitfotboll Dam

You must be logged in to post a comment Login