Sverige krossade Schweiz och vann Euro Floorball Tour

Av på 4 november, 2013

Sverige stod för en imponerade insats när de under söndagskvällen slog Schweiz med klara siffrorna 8-2. Det var helgens tredje raka seger för svenskorna som därmed vann Euro Floorball Tour.

Schweiz inledde matchen energiskt och tog ledningen efter 6.22 genom Michelle Wiki. Sverige startade aningen darrigt och fick inte riktigt passningsspelet att stämma. Med fem minuter kvar av perioden vann svenskorna boll när Schweiz pressade högt. Emelie Lindström kontrade och serverade Anna Jakobsson som satte 1-1 bakom en chanslös Helen Bircher i det schweiziska målet. Sverige fick energi av målet och med en minut kvar av inledningsperioden pricksköt Linn Lundström in 2-1.

– Vi pratade inför matchen om vikten av att gå in för uppgiften till hundra procent. Man måste ha engagemanget och glädjen, på så sätt får vi fram spetskompetensen i den här gruppen. Det tycker jag vi lyckas med idag och det är fantastiskt roligt att få arbeta med sådana här spelare, säger förbundskapten Curt Söderström.

Med två minuter spelade av andra perioden utökade Sverige ledningen till 3-1 genom Emelie Wibron. Men Schweiz fick kort därpå chansen att komma tillbaka in i matchen. Nina Bärtschi utnyttjade en svensk försvarsmiss och sköt distinkt in 3-2. Målet blev ingen katalysator för Schweiz, snarare tvärtom. Efter baklängesmålet höjde sig svenskorna avsevärt och Inom loppet av tre minuter gick de blågula ifrån till 6-2. Det svenska målskyttet kom från Moa Tschöp, Therese Karlsson och Anna Jakobsson.

– Motståndet var klart mycket svagare idag än mot Finland i fredags, men spelarna skickar ändå väldigt bra signaler att de vill vara med i en VM-trupp. Jag kommer inte få det lätt med uttagningen till VM, säger Söderström.

Svenskorna fortsatte dominera i slutperioden och slutsiffrorna skrevs till 8-2. Segern innebar tre raka segrar och full poängpott för Sverige i Euro Floorball Tour. Tre spelare från Sverige togs ut i All Star Team; Cassandra Edberg, Emelie Lindström och Josefina Eiremo.

– Nu handlar det om att vi i ledarstaben analyserar turneringen och sedan lite längre fram resonerar kring vilka val vi ska göra gällande VM-truppen.

– Jag har svårt att se något lag som ska kunna stoppa oss i VM när vi ligger på den nivå som vi gör mot både Finland och Schweiz. Man får dock aldrig glömma bort att det handlar om idrott och där allt kan hända, avslutar Söderström.

Matchfakta
Sverige-Schweiz 8-2 (2-1, 4-1, 2-0)

Första perioden
0-1 (6.22) Michelle Wiki (Andrea Kern)
1-1 (14.44) Anna Jakobsson (Emelie Lindström)
2-1 (18.45) Linn Lundström (Elin Tjärnström)

Andra perioden
3-1 (22.21) Emelie Wibron
3-2 (27.35) Nina Bärtschi
4-2 (33.12) Moa Tschöp (Jenny Gustafsson)
5-2 (34.22) Therese Karlsson (Anna Wijk)
6-2 (36.12) Anna Jakobsson (Sandra Mattsson)

Tredje perioden
7-2 (46.10) Linn Lundström (Jenny Gustafsson)
8-2 (52.10) Anna Jakobsson (Emelie Wibron)

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in