Sveriges damer femma i Universiaden

By on 15 juli, 2013

I matchen mot Tjeckien om femteplatsen förde Sverige spelet men motståndarna kunde hela tiden komma tillbaka. Det var först när svenskorna gjorde ett ryck i sista minuten av matchen som segern säkrades med resultatet 72-63.

Det är två välspelande lag och mot ett skickligt lag som Tjeckien kunde Sverige inte slappna av och vid de få misstag det svenska laget gör straffades det sig direkt. Tredje perioden tillhörde Tjeckien och den slutar 44-44. I slutperioden hittar Sverige tillbaka till sitt spel och när man sätter tre av fyra trepoängsskott orkar inte tjeckerna svara. En femteplats i Universiaden säkrar spel i nästa Universiad om två år. Sverige avslutar med fyra vinster och två förluster vilka kom mot finallagen USA och Ryssland. Sverige har fått tuffa matcher mot kvalitativa basketnationer som gett bra erfarenheter till de svenska spelarna.

– Universiaden har varit en härlig upplevelse där spelarna och laget har utvecklats och resultatmässigt är vi nöjda med en femteplats. Med en fjärdeplats i Universiaden för två år sedan, en femteplats i år och en sjundeplats i senior-EM i juni har vi visat att vi är en stark basketnation. Jag vill passa på att lyfta fram ledarstaben som har varit en nyckelfaktor för vår framång, säger David Leman, huvudtränare för studentidrottslandslaget i basket.

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login