Sveriges Lions hjälper flyktingbarn i Turkiet

By on 15 september, 2019

Flyktingkatastrofen i Syrien och dess grannländer fortsätter. Bedömare spår att det kommer att hålla på upp emot fem år till. Flyktingsituationen nere vid gränsområdet mellan Turkiet och Syrienhar under den senaste tiden inte förändrats till det bättre utan snarare försämrats, säger projektledare Per Krantz.

Enligt Lions Sveriges nya ordförande Thorbjörn Bengtsson vill Sveriges Lions på detta sätt ta sitt sociala ansvar, genom att göra allt som Lions kan för att hjälpa på både kort och lång sikt. Många av flyktingarna är barn och de är just i den ålder då de är som mest sårbara, men även formbara. Därför är exempelvis utbildning/skola en nödvändighet för att inte tappa en generation. Barnen som inte utbildas blir frustrerade och blir därför en tickande bomb och blir lätt en rekryteringsbas för andra organisationer.

”Varje barn/ungdom som vi räddar är en seger för Lions, men framförallt för mänskligheten” avslutar Per Krantz.

Här är några bildbevis på vad vi gjort hitintills i detta så viktiga arbete. Sedan starten 2015 har vi hjälpt över 4000 barn att få gå i skola.

Lions bygger skolmoduler och delar ut matpaket. Ett matpaket kostar ca 250 kronor och räcker för en familj på ca 5 personer i en månad. En skolmodul rymmer 36 barn.

Världen
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login