Swebus Flygtransfer-linjen mellan Örebro och Arlanda fortsätter.

By on 18 juni, 2013

Från och med den 19 augusti drar Swebus in sin Flygtransfer-linje mellan Stockholm och Arlanda. Swebus bedömer att busslinjen inte längre är kommersiellt möjlig, främst beroende på SL:s nya pendeltågssatsning på sträckan. Swebus övriga Flygtransfer-trafik till Arlanda från Örebro, Västerås och Enköping, samt all expressbusstrafik via Arlanda fortsätter att köras som vanligt.

Swebus lanserade sin Flygtransfer-linje med hög turtäthet och en restid på 35 minuter mellan Stockholm och Arlanda i maj 2010. Från och med den 19 augusti kommer denna busslinje med nummer 867 dras in.

I en debattartikel på SvD Brännpunkt idag förklarar Swebus VD, Joakim Palmkvist bakgrunden till nedläggningen:

“SL:s satsning på pendeltåg till Arlanda gör att jag tyvärr måste meddela att vi tvingas att lägga ned vår busslinje Flygtransfern mellan Stockholm och Arlanda. SL:s satsning på en ny pendeltågslinje, som invigdes i december, till en kostnad av närmare 100 miljoner kronor årligen, innebär att vår verksamhet inte längre är kommersiellt möjlig.”

Swebus kommer att fortsätta att trafikera Arlanda med sin Flygtransfer-linje nummer 866 från Örebro, Västerås och Enköping till Arlanda.

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login