SZA släpper albumet ”SOS”

By on 8 december, 2022

Väntan är snart över. Fredag den 9 december släpper GRAMMY-vinnande SZA sitt efterlängtade album “SOS” via TDE/RCA Records. SZA’s fans är lyriska över den senaste teasern inför albumreleasen där lyssnaren får ett smakprov av låten ”Nobody Gets Me” som är producerad av Benny Blanco och Carter Lang. Den gångna helgen gästade SZA Saturday Night Live där hon framförde ”Shirt” och ”Blind” live samtidigt som hon släppte nyheten om albumreleasedatumet.

”SOS” innehåller 23 låtar varav hyllade ”Shirt” och ”I Hate U” släppts tidigare i år. På det nya albumet gästas SZA av stjärnor som Travis Scott, Don Toliver, Phoebe Bridgers och Ol’ Dirty Bastard medan giganterna ThankGod4Cody och Carter Lang ligger bakom produktionerna tillsammans med Jeff Bhasker, Rob Bisel, Benny Blanco, Kenny “Babyface” Edmonds, Emile Haynie, Rodney “Darkchild” Jerkins, Jay Versace med flera.

Det är fem år sedan SZA släppte det prisbelönta debutalbumet “Ctrl”, ett mästerverk som haft enorm betydelse för en hel generation. Det multiplatinasäljande albumet ligger sedan 2017 stadigt på Billboard Top 200 och SZA innehar därmed rekordet för den längsta tiden en svart kvinnlig artists debutalbum legat på listan. Ett älskat album som fortfarande 2022 är det 10:e mest sålda albumet av en kvinnlig artist i USA i år. SZA är genredefinierande och har höjt standarden för kreativt låtskrivande samtidigt som hennes musik i skrivande stund har över 7,2 miljarder streams på alla plattformar världen över. Ny musik från SZA har varit minst sagt efterlängtat och på fredag är ”SOS” med hela 23 låtar äntligen här.

Se den otroliga videon till SZA’s ”Shirt” med hyllade skådespelaren LaKeith Stanfield ovan.

”SOS” låtlista;

1. SOS
2. Kill Bill
3. Seek & Destroy
4. Low
5. Love Language
6. Blind
7. Used feat. Don Toliver
8. Snooze
9. Notice Me
10. Gone Girl
11. Smoking on my ExPack
12. Ghost in the Machine feat. Phoebe Bridgers
13. F2F
14. Nobody Gets Me
15. Conceited
16. Special
17. Too Late
18. Far
19. Shirt
20. Open Arms feat. Travis Scott
21. I Hate U
22. Good Days
23. Forgiveless feat. Ol’Dirty Bastard

Kultur
Örebronyheter

Källa: Sony Music Entertainment Sweden

You must be logged in to post a comment Login