Tack för kaffet – Sista beställningen till Örebro

By on 13 augusti, 2022
Bild: Pr&Beyond

Det var meningen att det skulle bli två spelningar i Borgholms Slottsruin sommaren 2017. Det blev sex kvällar och vi tyckte att det var vansinnigt roligt – både att träffa varandra och publiken och eftersom produktionen fanns, bandet ledigt och sommaren 2018 låg som en öppen famn så blev det en turné genom landet.

En kväll efter ett gig på den där turnén, minns att det var i Järvsö, satt vi och babblade och då var det någon som kom på att GES aldrig gjort någon föreställning inomhus.

Så där i julinatten, självklart på Lill-Babs altan, föddes idén till showen ”Stanna världen en stund”.

Tanken var att premiären skulle ske i Göteborg den 3 april 2020. Men ni vet hur det blev – världen stannade totalt och vi fick vänta ända till hösten 2021 innan vi kunde räkna in första låten.

När vi framåt årsskiftet dunkar händerna i kaklet på Cirkus i Stockholm har vi spelat föreställningen nästan 150 gånger och den 17 december gör vi det för allra sista gången. Innan dess ska vi ha klarat av en arenaturné i tretton svenska städer.

Höstens och vinterns spelningar kommer att bli de sista GES gör tillsammans. Vi har alla tre så många andra idéer och projekt som ligger och lockar och vill ju såklart hinna med så mycket som möjligt innan livet bonkar till den där stora gong-gongen.

Vi ses i höst!

Anders Glenmark
Thomas ”Orup” Eriksson
Niklas Strömstedt

Under avskedsturnén hösten 2022 stannar Anders, Thomas och Niklas till i Örebro för ett framträdande i Conventum Arena fredag 9 september.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Pr&Beyond
Biljetter finns att köpa via GES.se 
Showen presenteras av Krall Entertainment i samarbete med 2Entertain

You must be logged in to post a comment Login