Tänkvärd humorföreläsning i Grönbo bygdegård

By on 4 november, 2022
Bild: LindeKultur

Lördag 5 november kl 18:00 håller Lars Classon (bilden) humorföreläsningen ”Kan det inte bara vara enkelt – ett sätt att få Sverige att må bättre” i Grönbo bygdegård. Varmt välkomna till en trevlig kväll, hälsar arrangerande Grönbo Bygdegårdsförening.

Att kombinera humor med ett viktigt ämne som psykisk hälsa är en uppgift som Lars Classon brinner för. ”Kan det inte bara vara enkelt” vill både roa och skapa tankar hos sin publik.

Lars har gått igenom och återhämtat sig från en mångårig depression och han vet hur svårt det kan vara att ta sig därifrån. Med föreläsningsföreställningen vill Lars öppna upp för samtalet i alla rum med hjälp av humorn. ”Kan det inte bara vara enkelt” är en humorföreläsning i två akter. Lars bjuder på sig själv och sina egna tillkortakommande varvat med olika karaktärer för att illustrera situationerna blandat med allvar och humor.

– Vill man ha en rolig en kväll fungerar detta utmärkt och vill man få med sig lite tankar hem så går det lika bra. Det är ingen föreläsning om hur dåligt jag mådde eller fakta om psykisk hälsa. Detta är snarare en föreställning där jag delar med mig av tänkvärda sätt om hur man kan bemöta och ta sig vidare i sin vardag tillsammans med sin psykiska hälsa. Med hjälp av humorn har jag knep för att jag ska fungera i vardagen och samtidigt belysa den utbredda psykiska ohälsan i samhället, jag vill att vi ska prata om detta, på rätt nivå, tänkvärt blandat med humor och allvar något som alla har nytta av, säger Lars Classon.

Om Lars Classon: Uppvuxen bakom scenen som son till Krister ”Stefan & Krister” Classon. Lars har tillbringat mer tid på turné än på förskola. Tog över stafettpinnen efter Krister för 10 år sedan och har sedan dess skrivit och regisserat flertalet föreställningar. Han har även varit skådespelare och började föreläsa för 6 år sedan. Nu har han, filat och förbättrat och är nu redo att ge sig ut för att få Sverige att må bättre och ha det förbaskat kul under tiden. För humorn är Lars viktigaste vapen.

Kultur/Nöje | Grönbo
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login