Texas Longhorns restauranger går in i ursprungsmärkningen

By on 16 april, 2023
Bild: Texas Longhorn

Texas Longhorns restauranger går in i ursprungsmärkningen Kött från Sverige, Texas Longhorn ursprungsmärker sina restauranger med Kött från Sverige och serverar nu endast svenskt kött till sina gäster.

Under drygt två år har de samarbetet med svenska köttleverantörer för att nå hundra procent svenskt och nu har de, med KLS som huvudleverantör, nått målet. Det betyder att allt kött som serveras på Texas Longhorns 34 restauranger runt om i Sverige från och med den 3 april är svenskproducerat.

— Med Kött från Sverige-märkningen blir det ännu tydligare att vi serverar hundra procent svenskt nötkött, kyckling och gris på våra restauranger. Märkningen gör det enklare för våra gäster att välja svenskt kött som ger en trygghet av flera anledningar; det är närproducerat, hållbart producerat, de är med och stöttar det svenska lantbruket och bidrar till att det utvecklas vidare, säger Tommy Wright, inköpschef på Texas Longhorn.

Samarbeten kring det svenska köttet

Texas Longhorn är ett svenskägt företag och samtliga 34 restauranger ligger i Sverige.

— De senaste två åren har vi arbetat tillsammans med svenska köttleverantörer för att kunna servera enbart svenskt nötkött, kyckling och gris och vi är stolta över att vi nu har gjort det möjligt. Vi handlar så lokalt vi kan för att möta gästernas efterfrågan på hållbart, vi har exempelvis svensk grillost gjord på mjölk från norrländska kossor i våra vegetariska rätter.

KLS är huvudleverantör till Texas Longhorns restauranger

Texas Longhorns restauranger har KLS som huvudleverantör. KLS ursprungsmärker sedan tidigare med Från Sverige-märkningen.

— Som huvudleverantör av svensk köttråvara, tycker vi naturligtvis att det är väldigt kul att Från Sverige-märkningen nu även finns på Texas Longhorns restauranger, säger Viktor Tornberg, vd på KLS. – Det är ett gott betyg på ätkvalitet och visar att våra fina svenska råvaror passar såväl till vardagen hemma, som vid festligare tillfällen på restaurang. Här har Texas Longhorn gjort ett viktigt ställningstagande och vi hoppas att fler följer efter.

Hoppas att fler restauranger följer deras exempel

— Med Kött från Sverige-märkningen hoppas vi att andra restauranger följer vårt exempel. Många vill äta svenskt kött på restaurang men kan ha svårt att veta ursprunget. Med tydlig märkning hjälper vi gäster att ta informerade beslut utan några tveksamheter, säger Tommy Wright.

Från Sverige välkomnar Texas Longhorns restauranger

Kött från Sverige-märkningen ingår i den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige och betyder att allt kött kommer från djur som är födda, uppfödda och slaktade i Sverige och att köttet är förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige.

— Vi välkomnar med glädje Texas Longhorns restauranger till Från Sverige-märkningen. Att besluta att servera enbart svenskt kött, med de svenska mervärden medföljer, gör skillnad för det svenska lantbruket och ger en fin signal till gästerna och till andra restauranger, säger Ulrika Ekström, vd Svenskmärkning.

— Titta efter Kött från Sverige-dekalen som visas i entrén och efter märket på menyerna, det visar vägen till utmärkt svenskt kött, säger Lotta Hovhammar, kommunikationsansvarig på Svenskmärkning.

Dekalen med ”Vi serverar utmärkt kött” och Kött från Sverige-märket möter gästerna i entrén.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Texas Longhorn

You must be logged in to post a comment Login