TjejVasan 2014 fulltecknad – direktsänds i SVT

By on 12 september, 2013

I söndags blev Öppet Spår söndag fullt och under torsdagen nåddes även taket för den 26:e TjejVasan, nästan två månader tidigare än i fjol. Världens största skidlopp för tjejer har lockat 10 000 att anmäla sig för att åka 30 kilometer från Oxberg till Mora lördagen den 22 februari 2014. Tävlingen direktsänds av Vinterstudion i Sveriges Television för tredje året i rad. På bilden syns vinnarna från 2013: Julia Svan, Susanne Nyström och Laila Kveli.

TjejVasan är fulltecknad och anmälningstaket på 10 000 personer är uppnått tidigare än någonsin. Förra året blev loppet fullt den 30 oktober. De som inte hunnit anmäla sig till TjejVasan kan istället välja KortVasan som körs dagen innan. Även KortVasan startar i Oxberg och mäter 30 kilometer. I dagsläget finns cirka 2 000 platser kvar i KortVasan, som är ett lopp där både killar och tjejer får delta. Tjejer som vill göra Tjejklassikern kan således välja att åka KortVasan istället för TjejVasan.

Fyra av åtta lopp i Vasaloppets vintervecka 2013 är nu fulltecknade. Platser finns kvar i KortVasan, Öppet Spår måndag, HalvVasan och UngdomsVasan.

Vem vinner?
Susanne Nyström har varit en lysande stjärna i TjejVasan de senaste sju åren med sex vinster och en andraplats samt en även seger i Vasaloppet från 2010.

TjejVasan avgörs 2014 samma dag som damernas 30 kilometer under olympiska spelen i ryska Sojti. Chanserna är därmed goda för att TjejVasan blir ett bra alternativ för de som inte lyckas bli uttagna till OS.

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login