Torbjörn Hahne ställer ut på Perssons Magasin

Av på 5 juni, 2021

Lördag 12 juni öppnar Perssons Magasin i Västra Löa för säsongen – och först ut av sommarens utställare är Torbjörn Hahne som ställer ut till 8 juli med vernissage 12 juni kl 11-16. Torbjörn Hahne kommer från Dalarna och är utbildad vid Konstfack i Stockholm. Han har vidareutbildning inom glas- och emaljkonst.

Torbjörn Hahne (bilden) har skapat ett naturgalleri i Hindås där hans utomhusskulpturer står.

Leran är Torbjörn Hahnes främsta material som inbjuder till många olika uttryck och processer i skapandet. Bilder, reliefer och skulpturer skapas i stengodslera. Torbjörn arbetar i många led med skisser, måleri och fotografier som överförs på screenramar. Tryckningen sker sedan med olika färgade pastor och oxider.

Ek- och granskogen i Hindås, är för Torbjörn en viktig inspirationskälla i skapandet. Bilderna har kroki som utgångspunkt och kroppsformerna kommer igen i hans skulpturer och reliefer. De bränns mest i sk. Rakubränning där han ”målar” med elden och oxiderna. Rakun härstammar från Japan (1500-talet) och är en snabb process där hetta och reducering skapar de många olika effekterna ex crackeleringar och regnbågsfärger. Torbjörn gör också egna jordfärger från sand och lera.

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in