Tre män häktade för bland annat vapenbrott

By on 22 april, 2021
Arkivbild

Tre män häktade i ärende angående grovt vapenbrott, misshandel och grovt olaga hot.

Ett polisiärt ärende i västra delarna av Örebro under förra veckan som började som en misshandel och grovt olaga hot resulterade i en insats med hundsök där två vapen och ammunition kunde beslagtas. Två män sitter nu häktade misstänkta för grovt vapenbrott, misshandel och grovt olaga hot. En tredje man sitter häktad misstänkt för grovt olaga hot och misshandel. Männen är mellan 20 och 30 år gamla.

Det var under torsdagskvällen den 15 april som samtal kom in till polisen om att en man blev slagen och hotad i västra delarna av Örebro.

Polisen var snabbt på plats och kunde i anslutning till brottsplatsen kontrollera ett antal personer. Polisen grep under kvällen två män, misstänkta för grovt olaga hot, grovt vapenbrott och misshandel. Dagarna därpå greps en tredje person, misstänkt för misshandel och grovt olaga hot.

Ett gott samarbete mellan poliser i yttre tjänst på plats och hundförare bidrog till att man snabbt kunde gripa männen och beslagta viktiga fynd för den fortsatta utredningen. Bland annat finns två skjutvapen i beslag. Ärendet är åklagarlett. Målsägandens skador var lindriga och mannen behövde inte uppsöka vård.

Lokalt | Väster
Örebronyheter

Källa: Polisen

You must be logged in to post a comment Login