Tre nya hästar tar plats i Åby Stora Pris och en lämnar

By on 3 augusti, 2019
Foto: Lars Jakobsson / TR Bild

Med 8 dagar kvar till Åby Stora Pris ska avgöras är nu 9 av 12 hästar klara, de tre senaste att ta plats i loppet blir från Norge Cash Okay, från Sverige Handsome Brad och Reckless.

Cash Okay tränas av Anders Wolden Lundström. Cash Okay (58st-10-9-14-prissumma 2 869 086 NOK) har haft stora framgångar i Frankrike de senaste åren och är en rejäl häst som kommer med bra form.

Anders Wolden Lundström:
”Cash Okay är en god häst som vann två av de största loppen för treåringar i Norge, var trea i EM i Laval förra året och tvåa i Norsk Travderby, han har dessutom gjord många bra lopp på Vincennes. Hästen gillar lång distans och hårt tempo, det känns ut som hästen tagit ett ytterligare steg i sin utveckling på slutet och sist satt han fast med segerkrafter kvar efter ett sista varv på 09.0. Kusk blir Norges stora kusktalang Erlend Rennesvik.”

Copenhagen Cup vinnaren Handsome Brad är tillbaka.
Årets tvåa i Olympiatravet Handsome brad (49st -12-12-8 prissumma 4 334 036kr) kommer tillbaka till Åbytravet. Handsome brad har haft en kanonsäsong så här långt med många starka prestationer och är en häst som trivs på Åby, han har t.ex. det gällande världsrekordet över lång distans satt just på Åby i fjolåretets Lyon Grand Prix då han vann på 11.7 2640am.

Ulf Stenströmer:
”Vi har fixat till lite detaljer sedan senaste starten och han var mycket positiv i dagens jobb. Hästen trivs kanonbra på Åby och gör alltid bra lopp där, han har satt världsrekord just på Åby och 3140am ser jag som väldigt positivt. Kusken var nöjd med honom senast på Axevalla och trots att jag inte var 100 % nöjd efter värmningen så presterade han en riktig bra avslutning. Propulsion blir så klart svår att slå, men min häst är bra!”

Reckless blir Björn Goops vapen i ÅSP
Reckless (70-15-16-8 prissumma 5 574 708kr) var trea i fjolårets upplägga av ÅSP och det verkar som den 9 åriga Ready Cash sonen han har hittat samma form som ifjol då vann han Malmö Stads Pris i tisdags. Det blev det en favorit i repris från fjolåret i då han vann samma storlopp i år igen under Hugo Åbergs dagen.

Björn Goop
”Reckless har hittat formen precis som vid samma tidpunkt ifjol 3140m är hans favorit distans och det blir spännande att vara med i år igen.”

Bahia Quesnot väljer EM
Ett tråkigt avbräck för loppet blev det när Junior Guelpa meddelade under morgonen att de beslutat sig för att ändra matchplanen för Franske Bahia Quesnot. De väljer istället att starta i EM för ston under nästa vecka på Solvalla.

Sport | Hästsport
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login