Trean från Hugo Åbergs tar plats i Åby Stora Pris

By on 2 augusti, 2019
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Johan Untersteiner har en topptrio av stjärnhästar och en av dessa, Pastore Bob, kommer göra en spännande start i Åby Stora Pris efter sin tredje plats i Hugo Åbergs Memorial. 6-åriga valacken efter From Above gör sällan något dåligt lopp och med sin startsnabbhet hamnar han oftast på bra positioner i loppen.

Fjolårsvinnaren av bland annat Finlandia Ajo kommer nu att testas över stayerdistans som är ett led i matchningen mot Mastersfinalen på Vincennes i september. Efter tredje platsen i Hugo Åbergs rundade Pastore Bob 4 miljoner insprunget i karriären.

Jon W Pedersen-sportchef Åbytravet
”I Åby Stora Pris som numera är ett långlopp ska det bli intressant att se Pastore Bob som får lite annorlunda förutsättningar än normalt då han oftast matchas i kortlopp. Hästen är mycket startsnabb och kan sätt färg på loppet direkt i starten och då han aldrig spiller något krut under loppen bör han även kunna lägga en fin spurt till slut. Åby har ju dessutom även sina dubbla Open Stretch att tillgå och med Pastore Bob’s startsnabbhet kan de sitta bra på det direkt!”

Johan Untersteiner-tränare och kusk:
”Jag tycker Pastore Bob åter gjorde ett kanonlopp i Hugo Åbergs i tisdags så formen är på topp. Han har vunnit V75 över lång distans tidigare så det blir spännande att prova honom i Åby Stora Pris.”

Fakta:
Pastore Bob 6 år valack e. From Above – Estrada O.R.
Prissumma: 4.280.952 kr
Rekord: 09.5 (Satt i senast starten)
Uppfödare: Rober Stejdahl, Mariannelund
Ägare: KM Hästfarm i Holm AB & Rolkur inv AB
Skötare: Andreas Johansson
Tränare: Johan Untersteiner

Sport | Hästsport
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login