Trench Dogs albumet ”Stockholmiana”

By on 23 november, 2022

Trench Dogs signar med Wild Kingdom / Sound Pollution och släpper sitt andra album Stockholmiana den tredje mars 2023!

Trench Dogs släppte sitt debutalbum Year Of The Dog i augusti 2018. Planen var att de skulle fokusera på att ge sig ut på vägarna och spela live. Men när världen totalt stannade upp år 2020 så behövde planerna ändras och bandet började istället skriva och spela in det som skulle bli deras andra album.

Stockholmiana är en svängig rock n’ roll platta med låtar vars teman behandlar hela det emotionella spektrat och utforskar såväl det tragiska som det komiska i vår märkliga existens.

Bandet vidareutvecklar vissa element från de tidigare släppen och resultatet blir en skiva som blandar snabba rock n’ roll dängor med bombastiska mid-tempo låtar. Stora körer och trummor, kompletterar hårda och melodiska gitarriff, samtidigt som bandet bibehåller den energiska, alkoholindränkta och råa attityd som blivit bandets signum.

Att signa med Wild Kingdom kändes nästan som det naturliga valet för oss säger trummisen Martini och fortsätter: ”Vi har personligen känt några av dem som jobbar på bolaget i några år. Vi har till och med fått spela en akustisk spelning i Sound Pollutions butik i Stockholm för några år sen, så när diskussionerna kring ett eventuellt samarbete började så kändes det rätt från början”.

Sångaren Andy kommenterar också: ”Det kändes som helt rätt steg att ta för oss att signa med Wild Kingdom. Vi släppte förra skivan själva men den här skivan förtjänade ett ordentlig skivbolagssläpp och jag tycker att Wild Kingdom känns som helt rätt bolag för oss. Sen att de är Stockholmsbaserade, att bandet också är Stockholmsbaserade och att skivan heter Stockholmiana kan ju inte ses som något annat än ett gott tecken eller hur?”

Det multinationella bandet har också bibehållit sin tradition av att söka samarbeten med folk utanför Sverige. Skivan har blivit mixad av Harry Darling (från bandet Bitch Queens) från Lux Studios i Schweiz, och mastringen har gjorts av Al Scott i England.

Stockholmiana har alla de bästa delarna från bandets föregående släpp, samtidigt som den ändå visar på att bandet rör sig framåt och utvecklas.

Martini tillägger: ”Den här skivan, precis som vårt nya samarbete med Wild Kingdom är ett steg uppåt för bandet, och att ha möjligheten att ha ett skivbolag som Wild Kingdom med oss i den utvecklingen känns väldigt bra.”

Kultur
Örebronyheter

Källa: Sound Pollution Distributionc

You must be logged in to post a comment Login