Trögt BIK Karlskoga fick med sig extrapoängen

By on 27 december, 2022

Under tisdagskvällen var det dags för ”Hemvändarmatch” i Nobelhallen då BIK Karlskoga tog sig an Östersunds IK i den 28 omgången av Hockeyallsvenskan 2022.

Karlskoga fortsätter att dras med en lång frånvaro lista men är nu nere på sju frånvarande spelare, dessutom har Färjestad kallat hem Lucas Forsell så Karlskoga har lånat in  Filip Barklund från Lindlöven. Karlskoga förlorade senast hemma mot Djurgården och var ordentligt sugna på revansch. Östersund som är nykomlingar i serien men har klarat sig riktigt bra och återfanns inför matchen på en sjunde plats i tabellen. Östersund hade förlorat sina tre senaste matcher och var sugna på revansch sedan första möter lagen i mellan vilket Karlskoga vann med 2-1.

Den första perioden började ganska jämnt, det var dock Karlskoga som hade de farligaste chanserna. Perioden fortsatte med jämt spel utan några större händelser för än sista minuten då ett slagsmål resulterade i spel fyra mot fyra. Perioden slutade 0-0 och det kändes som om båda lagen fortfarande var lite stinna efter julmaten.

I den andra perioden blev det bättre fart på spelet och det var framför allt Östersund som bjöd på uppryckningen då man började etablera sig mer i Karlskogas zon. Det var fortsatt Östersund som höll initiativet vilket syntes i skottstatistiken, men Volden höll nollan och den andra perioden slutade 0-0.

Karlskoga fick en bättre start i den tredje perioden och man lyckades pressa Östersund stundtals. Men Östersund kom tillbaks och spelet blev åter jämnt. Mot slutet av perioden var det mycket Östersund som anföll och Karlskoga som försökte kontra, men det blev inga mål och matchen gick till förlängning.

Hemmalaget började förlängningen med bra tryck mot Östersund, men Karlskoga drog på sig en utvisning efter 41 sekunder. Karlskoga klarade dock ut sitt boxplay och med 33 sekunder kvar fick Östersund sin första utvisning och hemmalaget fick en chans men det blev inget mål och matchen fick avgöras på straffar.

Östersund satte sin första straff och satte press på Karlskoga som missade sin, i andra omgången missade båda spelarna men i den tredje kunde Albin Eriksson kvittera. I den fjärde avgjorde Markus Modigs 2-1 i straffar till Karlskoga och extrapoängen stannade hemma.

Det här var inte någon lysande insats från Karlskoga och den enda spelaren jag kan ge klart godkänt är Lars Volden som storspelade hela matchen. Nu gäller det för övriga spelare att få julskinkan ur systemet, för det här spelet var bedrövligt. Nu får man visa hur man skall spela på torsdag de 29 december då man möter Västerås IK på bortaplan.


Matchfakta BIK Karlskoga vs Östersunds KI

Första perioden

 • 19.11 utvisning Östersund, två minuter Bobbo Pettersson Roughing.
 • 19.11 utvisning Karlskoga, två minuter Gustav Willman Borvik Roughing.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 5 vs Östersunds IK 7

Andra perioden

 • 21.15 utvisning Karlskoga, två minuter Lagstraff För många spelare på isen.
 • 36.16 utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Larsson Tripping.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 3 vs Östersunds IK 15

Tredje perioden

 • Inga händelser

Tredje perioden slutade 0-0
Skottstatistik tredje perioden BIK Karlskoga 5 vs Östersunds IK 9

Förlängningen

 • 60.41 utvisning Karlskoga, två minuter Lagstraff För många spelare på isen.
 • 64.26 utvisning Östersund, två minuter Alexander Anderberg Interference.
 • 64.58 utvisning Östersund, två minuter Karl Johansson Holding.

Förlängningen slutade 0-0
Skottstatistik förlängningen BIK Karlskoga 2 vs Östersunds IK 4

Straffarna

 • Östersund, Henrik Marklund mål 0-1.
 • Karlskoga, David Lilja miss 0-1.
 • Östersund, Oscar Nordin miss 0-1.
 • Karlskoga, Albin Eriksson mål 1-1.
 • Östersund, Johan Mörnsjö miss 1-1.
 • Karlskoga, Markus Modigs mål 2-1.

Matchen slutade BIK Karlskoga 1 vs Östersunds IK 0 efter straffar
Skottstatistik matchen BIK Karlskoga 20 vs Östersunds IK 31

Karl-Johan Sandberg, Sport | Hockey, Karlskoga
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login