True Music Project aktuella med ”The Shadow”

By on 13 december, 2022

True Music Project består av den etablerade konsertpianisten, kompositören och sångerskan Tania Naranjo samt skådespelaren, sångaren, textförfattaren och låtskrivaren Reuben Sallmander. Tillsammans skapar duon genuin och innerlig musik där Reubens judiska påbrå blandas med Tanias latinamerikanska tongångar, kryddat med en nypa folkpop och en smula rock. Det är lekfullt, det är dramatiskt, det är berörande. Nu är True Music Project aktuella med nya singeln ”The Shadow”.

– Känslan i ”The Shadow” är ett tidlöst, rökigt danspalats i Havanna sent på natten där ett gäng från hela världen spelar. Ett latinskt piano, en orientalisk trumma och sång från Östeuropa samsas i tonerna, säger Tania.

”The Shadow” finns med på True Music Projects kommande fullängdare som släpps den 27 januari 2023. Skivan, som är inspelad i Gula Studion i Malmö och anrika Atlantis i Stockholm, innehåller även de tidigare släppta singlarna ”Sin gilla gång”, ”The Dewdrop” och ”På min balkong”. Tania och Reuben sjunger poetiska texter på svenska, engelska, spanska och hebreiska om ämnen som ursprung, identitet och tillhörighet. Nya singeln tar upp vikten av att våga möta våra rädslor.

– ”The Shadow” handlar om våra skuggsidor som vi alla går och bär, på ett eller annat sätt, och som ofta står i vägen för oss. Om jag till exempel inte tar itu med min historia så blir igår min framtid. Om jag inte tittar på mina rädslor, blir det svårt för mig att vara närvarande. Det gäller att våga släppa in ljuset, som ju alltid finns trots allt, genom de sprickor, som också alltid finns, för att kunna leva så gott vi kan, säger Reuben.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Clap Your Hands

You must be logged in to post a comment Login