Tuff match för ÖSK på Behrn Arena.

By on 26 juni, 2013

Ikväll tar Örebro SK emot Ljungskile SK på Behrn Arena. Det är den sista matchen innan sommaruppehållet. Vinner ÖSK så kan de gå på ”semester” som ensamma serieledare i superettan.

Förra veckan tappade ÖSK poäng borta mot Gais, men samtidigt fick man hjälp av rivalen Degerfors som slog Falkenberg borta med 2-4. Gif Sundsvall slog Brage borta med 1-2. Så ÖSK har fortfarande ett 4 poängs försprång på 2:an och 3:an i tabellen.

Matchen mot Ljungskile
Gästerna Ljungskile slog Örgryte i deras senaste match, innan dess hade man tre raka förluster. Nu ställs de mot ÖSK som är obesegrade på hemmaplan. Ser man på statistiken så kommer ÖSK vinna matchen relativt enkelt.

Men det är även mot ett lag som Ljungskile som ÖSK kan tappa sin vinstsvit. På ÖSK:s hemsida kan man se en video där tränare Per-Olof Ljung pratar om att Ljungskile har tagit många poäng fast laget har drabbats av flera skador.

”Det kommer bli en tuff match mot Ljungskile men vi taggar upp oss.” Säger Per-Olof Ljung till ÖSKTV. Framför allt har han stor respekt för Ljungskiles tränare Tor-Arne Fredheim. Enligt Ljung har Fredheim lyckats imponerande bra med att prestera medtanke på vilket spelarmaterial han har.

Resultatet
Ljungskile kan mycket väl rubba ÖSK och ta med sig poäng från Behrn Arena. Men något säger mig att så länge ÖSK håller sig till spelidén kan man vinna det här. Det är ändå superettans bästa hemmalag som spelar på Behrn Arena.

Jag tror matchen slutar 2-0 till ÖSK, men målen kommer att komma sent i den andra halvleken. Kalle Holmberg kommer i vanlig ordning gör ett av målen ikväll.

Bild: Arkivbild Örebronyheter

Martin Avedal - Redigerare

 Martin Avedal
 Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login