Tung förlust för Örebro SK

By on 30 juli, 2022

Under lördagen tog Örebro SK emot IK Brage hemma på Behrn Arena för den 16 omgången av Superettan 2022.

Inför matchen hade Örebro vunnit de två senaste matcherna och tagit poäng i tre, så det kändes som om att laget var på gång. Dock var Noel Milleskog skadad och kunde inte spela. Brage å andra sidan förlorade senas hemma mot Halmstad.

Brage började den första halvleken bäst och bet sig fast på offensiv planhalva och i den femte minuten satte bortalaget 0-1. Efter målet jobbade sig Örebro in i matchen och skapade flera chanser, men avsluten höll inte. I den 34 minuten blev det dock en markeringsmiss i Örebros försvar och Brage kunde utöka ledningen till 0-2. Efter målet fortsatte Örebro att jaga sitt första mål men det blev inga fler mål i en halvlek där Brage gjorde mål på de två chanser de hade. Halvleken slutade 2-0 till Brage.

Örebro började med att ta initiativet i den andra halvleken och lyckade skapa några halvchanser, samtidigt som hemmalaget pressade på så låg Brage redo för kontringar och i den 55 minuten kom bortalaget upp och sköt ett stramt skott i ribban. Hemmalaget fortsatte att pressa på och i den 68 minuten kunde Jiloan Hamad reducera 1-2. Nu fortsatte en desperat jakt på kvittering där Örebro fortsatte att skapa chanser med där man inte fick till det i offensivt straffområde. I slutminutrarna lyfte Örebro allt i samband med en hörna detta inklusive målvakten, men hörnan misslyckades och Brage kunde sätta 3-0 i öppet mål i den 95 minuten. Matchen slutade 3-1.

Brage var helt enkelt för bra för Örebro idag  och kan man inte förvalta den mängd chanser man skapade så kommer man inte att vinna matcher. Det positiva idag tycker jag var att man fortsatte att jobba och skapa chanser trots att man låg under och att det var allmänt motigt. Det var viktiga poäng och nu ligger man sex poäng efter Brage och andraplatsen.

Nu väntar IF Brommapojkarna på bortaplan för Örebro SK onsdagen den 3 augusti.

Matchen slutade Örebro SK 1 – IK Brage 3.