Universiaden basket: Sverige minst sexa

By on 14 juli, 2013

Efter att ha åkt ut mot USA väntade matcher om placeringarna fem till åtta för de svenska basketdamerna. Sverige startade med att möta Kanade. Ett lag som förlorat mot Australien i sin kvartsfinal. Efter en match som svänger fram och tillbaka, vinner Sverige i en förlängning med 75-72.

Kanada tog snabbt kommandot och ledde som mest med 18 poäng. I den andra halvleken kommer Sverige tillbaka och vänder matchen. Sverige ser ut att gå mot seger under ordinarie speltid men Kanada tar matchen vidare. Förlängningen blir jämn men svenskorna drar det längsta strået och vinner. På måndag väntar den erkänt duktiga basketnationen, Tjeckien, i match om femteplatsen. Bästa spelaren är återigen Danielle Hamilton Carter som dominerar med sina 22 poäng. Matchen slutar 75-72 till Sverige.

– Vi var ett steg efter på allt i första halvlek men gör en fantastisk upphämtning efter paus. Det är en styrka att vi kan resa oss även om vi gör misstag och en vinst i en förlängning är alltid extra skönt, säger David Leman, huvudtränare för studentidrottslandslaget i basket.

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login