Universitetsdagen: Gymnasieelever bjuds in till Örebro universitet

By on 8 mars, 2022
Bild: Örebro Universitet

I morgon onsdag arrangeras Universitetsdagen, även i år som ett digitalt öppet hus där gymnasieelever får information och inspiration om studier och studentliv vid Örebro universitet.

Den 15 mars öppnar ansökningsperioden för den som vill söka till en utbildning till hösten. Därför bjuder Örebro universitet in till ett digitalt öppet hus nu på onsdag, den 9 mars.

– Vi tar hjälp av både studievägledare, programansvariga och våra fantastiska studenter, som kommer att vara med och berätta om våra utbildningar, hur det är att plugga på Örebro universitet – och om livet som student, berättar Madelen Renner, koordinator för Universitetsdagen.

Över 60 olika utbildningsprogram och möjligheter

Det kommer att hållas 19 livepresentationer om olika utbildningsområden, som till exempel lärare, medicin och vård, ekonomi, teknik, juridik och idrott.

– Örebro universitet erbjuder över 60 olika utbildningsprogram på grundnivå. Vi vill visa upp bredden av våra ämnesområdet och att det finns något för alla, säger Madelen Renner.

Det blir också informationspass om vilka möjligheter det finns att studera utomlands under studietiden och om vilket stöd som finns för den som har en funktionsnedsättning. Både studenter och studievägledare kommer att svara på frågor via en chattfunktion.

– Vi hoppas att många tar chansen att få mer information och vägledning inför valet av utbildning. Det digitala formatet gör att vi kan nå en större målgrupp, men vi ser fram emot 2023 när vi förhoppningsvis kan bjuda in till Universitetsdagarna på campus igen, säger Madelen Renner.

Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro Universitet
Text: Anna Lorentzon

You must be logged in to post a comment Login