Upplev glädjen i Musikschlaget Örebro

By on 21 maj, 2024
2023 vann Dennis Petersson Musikschlagets deltävling i Köping. I år tävlar han och 15 andra i Musikschlaget i kulturhuset i Örebro.

Foto: Simon Ledstam Bilda Svealand

Musikschlaget är melodifestivalen för personer med funktionsnedsättningar som arrangeras årligen, sedan 2011. På scenen medverkar band och soloartister med eget material eller covers, och alla bidrar på sitt eget sätt. 

Den 1 juni klockan 15.00 är det dags för deltävling i Örebro.

Artisterna får de bästa förutsättningarna för att framföra sina bidrag på scenen, precis som de själva önskar. Det handlar om proffsigt ljud och ljus och hela riksfinalen livesänds. Musikschlaget bjuder på glädje, spänning, dramatik och en plats i rampljuset för de som kanske inte alltid får den plats de förtjänar. 

I år har hela 16 bidrag från olika platser i Svealandsregionen anmält sig till deltävlingen i Örebro. Bland annat deltar förra årets vinnare Dennis Petersson och flera av artisterna från föreställningen Funk Is Up.  Årets upplaga inkluderar även flera nya stjärnor som kommer lysa upp Musikschlaget-scenen!

Välkomna att ta del av glädjen, engagemanget och gemenskapen!

Datum: 1 juni
Tid: 15.00 
Plats: Kulturhuset, Järnvägsgatan 8, Örebro.
Fri entré

Musikschlaget består av totalt åtta deltävlingar runt om i landet där flera bidrag tävlar om en plats till den stora riksfinalen som hålls den 9 november i Sundsvall. En vinnare från varje stad utses och två wildcards tävlar sedan i finalen.  

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Bilda

You must be logged in to post a comment Login