Vackra europeiska skidorter att besöka i vinter

By on 21 januari, 2023
Bild: Ticket

Skidsäsongen har bara börjat, och det är hög tid att damma av skidorna. En kort resa bort kan du uppleva vackra alper och storslagna pister. Italien, Österrike, Frankrike, Spanien eller Slovenien, de europeiska skidorterna erbjuder något för alla typer av skidåkare.

Ticket guidar i skidortsdjungeln, och reder ut vart du ska åka, såväl som för nybörjare till vågade offpist-åkare.

– Skidorterna har återhämtat sig med råge efter tuffa år, och nu längtar svenskarna efter att ge sig ut i liftsystemen. Bilden av en idyllisk vinter i alperna lockar, för en garanterat vit och gnistrande omgivning i en alpstuga – långt bort från grå slask, säger Sofia Eddelid, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Österrike erbjuder många skidorter som är lätta att ta sig till. Ichgl har något för alla, en växande skidort i hjärtat av Tyrolen. Här hittar du 240 backar, både svarta avancerade pistutmaningar och lättare backar – samt ett barnområde. Är du en inbiten snowboard- och freerideåkare blir du inte besviken av ett besök i Kitzbühel. Här finns det goda pudermöjligheter, men även 170 km vanliga backar.

– Flyg till Insbruck och passa på att besöka torgets julmarknad omsluten av snöklädda alptoppar. En dryg timmes bilresa senare är du framme vid skidbackarna i Ishgl. Vill du få en prisvärd men vacker vinterupplevelse rekommenderar vi även att blicka mot Slovenien, som sammanlagt har tio stycken skidanläggningar som både erbjuder skidåkning i världsklass till snälla backar med familjeaktiviteter.

Kranjska Gora i Slovenien är en vinterby som erbjuder skidåkning och mängder av vinteraktiviteter för stora som små. De snälla backarna passar bra för nybörjare och mellanliggande åkare. Du kan även spänna av pjäxorna en dag och besöka andra vintersevärdheter såsom det berömda frysta vattenfallet Lucifer. Isklättra med en guide och upplev hisnande vintervandring.

Ett urval av Europas skidorter

 • Tignes, Frankrike: Passar alla nivåer. Skidort på hög höjd med långa nedfarter.
  .
 • Mürren, Schweiz: Pittoresk, bilfri skidby. Passar alla nivåer.
  .
 • Cortina, Italien: Italiens äldsta skidort som tillhör världens största liftsystem. Passar alla nivåer.
  .
 • Ochsenkopf, Tyskland: En snäll skidby för familjer eller skidåkaren som vill bli mer säker i sin skidåkning. Passar för nybörjare.
  .
 • Baqueria-Beret, Spanien: En av de största orterna i Pyrenéerna med möjlighet till egen snötillverkning. Passar alla nivåer.
  .
 • Levi, Finland: Snösäkert, en av världens nordligaste orter mitt ute i Lapplands vildmark. Passar bäst för nybörjade till mellannivå.
  .
 • St. Anton, Österrike: En av världens äldsta skidorter. Snösäkert och ett paradis för offpist-älskare. Här trivs du som är på mellannivå till avancerad nivå.

Nöje | Världen
Örebronyheter

Källa Ticket

You must be logged in to post a comment Login