Välkommen till Idrottens dag i Örebro 30 september

By on 27 september, 2022
Foto: RF/SISU

Nu på fredag, den 30 september 2022, genomförs Idrottens dag för sjätte året i rad i Örebro län, totalt deltar 20 skolor med flera tusen elever i Örebro, Lindesberg och Hallsberg. 

Idrottens dag arrangeras av Riksidrottsförbundet i hela Sverige. Evenemanget är också en del av European School Sports Day och EU:s satsning European Week of Sport, vilket innebär att skolbarn i hela Europa är fysiskt aktiva just den här dagen.

Syftet med Idrottens dag är att det ska vara en rolig dag med aktiviteter för barn, höja kunskapen om barns idrottande och bygga broar mellan skola, barn och idrottsrörelse. Målet är att fler ska kunna och vilja idrotta hela livet, även de barn som idag är minst aktiva.

– Fysisk aktivitet är bra för barns välmående, skolresultat och hälsa, samtidigt som forskning visar att barn och unga rör sig alldeles för lite. Endast 44% av pojkarna och 22% av flickorna når upp till den rekommenderade nivån om 60 minuters fysisk aktivitet om dagen, säger Charlotta Stenhem, distriktsidrottschef RF-SISU Örebro län.

I Riksidrottsförbundets Örebrodistrikt deltar 20 skolor.

– Det är skolor som vi idag har ett samarbete kring Rörelsesatsningen i skolan med, men vi önskar att så många barn som möjligt ska vara med och delta med minst 120 minuters fysisk aktivitet den här dagen, oavsett vilken skola man går på, säger Marcus Edin, koordinator Rörelsesatsningen i skolan.

Örebro
Örebronyheter

Källa: RF/SISU

You must be logged in to post a comment Login