Våren på Örebro Teater

By on 12 januari, 2023
Arkivbild

Romantiskt apokalypsdrama av Duncan MacMillan, nyskrivet av Ada Berger, musikalisk soppteater och grekiska monster i fokus på Örebro Teater under våren.

– Vårens repertoar på Stora scenen undersöker inte minst klimatkrisens konsekvenser. I vår samtid, i våra nära relationer, och vad det gör med vår självbild. För dom yngsta barnen slår vi ett slag för monstrens perspektiv i grekiska mytologin och på caféscenen får manlig självgodhet en efterlängtad känga i form av en musikalisk mockumentär. Jag hoppas våren bjuder vår publik på både galghumor och eftertanke, säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare.

….

Nästa andetag (Lungs) av Duncan MacMillan är ett frenetiskt och rörande porträtt av bristfällig kärlek i en bristfällig värld, som ömsint exponerar neuroserna hos ett modernt par som kämpar för att lägga sina principer åt sidan. Publiken får sömlöst följa dem genom livet i denna pjäs om modern kärlek och klimatkrisen. Sedan den först iscensattes 2011 har föreställningen spelats världen över. Föreställningen får premiär på Stora scenen den 4 mars och regisseras av Olle Jernberg, en av teatersveriges mest anlitade och uppskattade regissörer. Medverkande är Maria Simonsson Thulin och Hans Christian Thulin.

….

Skapelsen, ett nyskrivet relationsdrama om framtiden, dåtiden och vårt absoluta nu av Ada Berger. Karin Bengtsson och Madeleine Ferraud gestaltar mor och dotter i parallella tidsåldrar. Ett innerligt och lekfullt drama om moderskap och framtidstro – med den akuta klimatkrisen som fond. Hur påverkar klimatfrågorna vårt förhållningssätt kring föräldraskap? Premiär på Stora scenen 1 april. Skapelsen produceras i samarbete med Riksteatern.

….

Återkomsten, i manus och regi av Johan Bark, är ett absurt, musikaliskt och komiskt djupdykande i en fåfäng och bristfällig människas psyke där vi i en mockumentär får följa den fiktiva artisten Göran Ek genom hans karriär. Med specialarrangerad livemusik, humor, och högt energiskt skådespeleri bjuder Linus Lindman på en dynamisk soppteater som spelas som lunch och AW på Caféscenen. Premiär 3 februari.

….

Monster och gudar på Knossos taverna berättar den grekiska mytologin ur skurkarnas perspektiv för den yngre publiken. Via de grekiska berättelserna om människornas kamp och vedermödor får vi ta del av historier om mänskliga misstag, heroiska insatser och ständig längtan efter kärlek. Manus och regi av Py Huss Wallin. Spelas för lågstadiet på Lilla scenen med premiär 28 april. Offentliga familjeföreställningar 29 april, 6 och 13 maj.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro Teater

You must be logged in to post a comment Login