Världen – Fred i Colombia

By on 26 september, 2016

Fred i Colombia- Latinamerikas längsta väpnade konflikt är över efter 52 år av strider mellan guerrillan FARC och regeringen.

Den Colombianska regeringen och FARC meddelade den 25 augusti 2016 att de nått en ”slutlig, fullständig och definitiv överenskommelse” som ska avsluta konflikten i Colombia. Colombias president Juan Manuel Santos har framhållit grundaren av den Internationella NGO´n Art of Living Sri Sri Ravi Shankars insatser som avgörande i fredsprocessen.

Under tre dagar förhandlade Sri Sri Ravi Shankar med FARC:s befälhavare i Havanna och uppmanade dem att följa Gandhis princip om ickevåld. Gerillaledarna deltog i en meditation på Colombias ambassad i Havanna, ledd av Sri Sri Ravi Shankar, och fick lära sig andningstekniken Sudarshan Kriya. Forskning vid Stanford Universitetet har påvisat att Sudarshan Kriya ger effektiv lindring vid posttraumatiska stresstörningar vid sin forskning på amerikanska krigsveteraner.

Art of Living spelade också en nyckelroll för att underlätta ett möte mellan FARC-ledare och tolv familjer, vars familjemedlemmar kidnappats och dödats av FARC. Under mötet berättade familjerna om sitt lidande för förövarna, som svarade med att offentligt erkänna sitt ansvar och be om förlåtelse.

Om Sri Sri Ravi Shankar…
Sri Sri Ravi Shankar föddes i Indien 1956 och är en respekterad global fredsambassadör. Hans vision om en värld, fri från stress och våld, har inspirerat miljontals människor världen över att arbeta för en hållbar fred. Han är grundare till Art of Living Foundation (1981) och International Association for Human Values, IAHV (1997), båda med konsultativ status i FN´s ECOSOC och idag aktiva i 155 länder. Han är också grundare till ”World Forum for Ethics in Business”, som sammanträder i Europaparlamentet och runt om i världen.

Världen
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login