Viktig hemvinst för Örebro SK

By on 28 april, 2024

Under söndag     en var det dags för Örebro SK att ta emot IK Brage hemma på Behrn Arena för den femte omgången av Superettan 2024.

Örebro som vann senast hemma mot Varberg ville bygga vidare på den vinsten. Brage å andra sidan hade inte förlorat än den här säsongen och hade inte tänkt göra det nu heller.

Brage började bra med en riktigt vass chans direkt från start. Efter Brages inledande offensiv så tog Örebro tillbaks stora delar av spelet och man lyckades skapa ett par vassa chanser, men sen jämnades spelet ut. I den 30 minuten kunde dock Kalle Holmberg ge Örebro ledningen när han förpassade en boll Brage misslyckats rensa i mål 1-0. Efter målet fortsatte Örebro att ligga på och skapade ytterligare lägen. Mot slutet av halvleken pressade Brage på för en kvittering men hemmalagets målvakt storspelade och Örebro gick till halvtidsvila med en 1-0 ledningen.

Örebro började den andra halvleken bra och i den 52 minuten kunde Tobias Björnstad göra 2-0 och sitt första mål för Örebro. Det kändes allmänt irriterat på plan stundtals och flera Örebro spelare blev liggandes i behov av behandling. Annars böljade spelet fram och åter utan några riktiga farligheter. Örebro började dock att mer och mer försvara sin ledning och i den 86 minuten så kunde Brage reducera 2-1. Efter målet så satsade Brage allt på att kvittera och det blev en ordentlig anstormning från bortalaget, men det räckte inte och Örebro kunde ta den andra vinsten på raken. Örebro vann matchen med 2-1.

En i många delar bra match från Örebro och ännu en gång kunde Malte Påhlsson spela en avgörande roll när han höll nollan i den första halvleken. det var också roligt att se Tobias Björnstad göra sitt första mål i Örebro tröjan. Nu hoppas vi att man för säsongen gjort Bhern Arena till en hemma borg och därmed skapat en grund till denna säsong.

Nästa match spelar Örebro SK på

Matchfakta Örebro SK vs IK Brage

• 30 minuten Mål Örebro, Kalle Holmberg 1-0.
  • 52 minuten Mål Örebro, Tobias Björnstad 2-0.
  • 86 minuten Mål Brage, Ieltsin Jerónimo Semedo Camões 2-1.

Matchen slutade Örebro SK 2 vs Varberg BoIS 1.