Viktig svensk seger mot Irland ikväll

By on 6 september, 2013

VM-drömmen lever för det svenska fotbollslandslaget. Ikväll besegrade man Irland med 1-2 på bortaplan och tog tre vikta poäng.

Anders Svensson tangerade Thomas Ravellis landskampsrekord på 143 matcher och blev än stor matchvinnare för Sverige när han satte 1-2 efter ca 60 min spel.

Mikael Lustig i händelserna centrum
Irland tog ledningen i den 21:e matchminuten efter att Lustig misslyckats med en bakåt passning. En jobbig tavla för den kritiserade ytterbacken.

Men Lustig skulle få sin revansch när han i den 33:e min la ett inlägg som Johan Elmander sätta kvitteringen på. 1-1 blev halvtidsresultatet.

Svensson slog till
I den 57:e matchminuten kunde Sverige ta ledningen genom Elfsorgsveteranen Anders Svensson. Han fick en fin djupledspassning från Zlatan Ibrahimovic och slog instinktivt till på ett direktskott och bollen hittade in i målet.

Kazakstan nästa
I och med segern mot Irland och att Österrike förlorade mot Tyskland med 3-0 så ligger Sverige på andra plats i tabellen. Tisdagen den 10 september är det dags igen. Då spelar Sverige borta mot Kazakstan, samtidigt spelar Österrike mot Irland.

Martin Avedal - Redigerare

 Martin Avedal
 Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login