Viktig vinst för BIK Karlskoga

By on 10 december, 2021

Under fredagskvällen tog BIK Karlskoga emot Kristianstads IK hemma i Nobelhallen för den 25 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Karlskoga som senast förlorade i förlängningen mot Västervik var i behov av poäng för att hänga med toppen. Kristianstad förlorade även de senast mot Vita Hästen och ville nu studsa tillbaks på vinnarspåret.

Det var Kristianstad som började först perioden bäst och pressade Karlskoga, men hemmalaget jobbade sig in i matchen. Efter powerbraket så kunde Karlskoga ta över matchen och i den 13 minuten kunde David Lindquist sätta ledningsmålet 1-0, och minuten senare var det Sebastian Fakts tur som utökade ledningen till 2-0. Perioden slutade 2-0 för Karlskoga.

TiII den andra perioden var det ett väldigt revanschsuget Kristianstad som kom ut på plan och de kunde redan i den tredje minuten reducera genom Herman Hansson 2-1. Bortalaget visade verkligen att man var ligans starkaste lag i andra perioden och pressade Karlskoga ordentligt, men det skulle dröja ända till den 15 minuten innan de kunde kvittera genom Herman Hansson som gjorde sitt andra mål för kvällen 2-2. Efter kvitteringen satsade båda lagen för att ta ledningen och det blev några vassa chanser för båda lagen. Men perioden slutade 2-0 till Kristianstad.

I den tredje perioden var Karlskoga tillbaks i matchen, och började skapa tryck mot Kristianstad och i den åttonde minuten efter att Kristianstad dragit på si två utvisningar kunde David Lilja återta  ledningen gör hemmalaget i spel fem mot fyra 3-2. Efter målet satsade Kristianstad frenetisk för att nå en kvittering men i den 18 minuten kunde Arvid Aronsson sätta 4-2 och punktera matchen. Matchen slutade 4-2 till Karlskoga.

En på det hela bra match från Karlskoga där man gjorde en bättre förstaperiod än vad jag sett på läng, även om det dröjde till andra halvan av den. På det hela taget så tycker jag att detta var en av de bättre matcher man gjort på ett bra tag sett över 60 minuter och jag hoppas att detta kan hålla i sig.

BIK Karlskoga spelar nästa match på Onsdag den 15 December hemma i Nobelhallen mot Vita Hästen.

Första perioden tredje minuten utvisning Karlskoga, två minuter David Lindquist Boarding. Powerplay Kristianstad, utan resultat. 13 minuten mål Karlskoga, David Lindquist satte 1-0. 14 minuten mål Karlskoga, Sebastian Fakt satte 2-0. 17 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Emil Öhrwall Slashing. Powerplay Kristianstad, utan resultat. 19 minuten utvisning Karlskoga, två minuter David Lindquist Roughing. Utvisning Kristianstad, två minuter Amil Krupic Roughing. Spel 4 mot 4, inget resultat.

Första perioden slutade 2-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 11 – Kristianstads IK 10

Andra perioden startade med 45 sekunder spel  mot 4, utan resultat. Tredje minuten mål Kristianstad, Herman Hansson reducerade 2-1. Åttonde minuten utvisning Kristianstad, två minuter Erik Flood Interference. Powerplay Karlskoga, utan resultat. 15 minuten mål Kristianstad, Herman Hansson kvitterade 2-2.

Andra perioden slutade 2-0 till Kristianstad
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 12 – Kristianstads IK 11

Tredje perioden sjunde minuten utvisning Kristianstad, två minuter Robin Carlsson Holding. Powerplay Karlskoga, utan resultat. Åttonde minuten utvisning Kristianstad, två minuter Herman Hansson Tripping. Spel 5 mot 3 för Karlskoga, mål Karlskoga David Lilja satte 3-2. Powerplay Karlskoga i 1.11, utan resultat. 18 minuten mål Karlskoga, Arvid Aronsson satte 4-2.

Tredje perioden slutade 2-0 till Karlskoga