Vinnaren av 191 miljoner hittad delar med bästa vännen

By on 5 december, 2023
Arkivbild

Under lördagskvällen fick en man från Örebro samtalet alla drömmer om. Örebroaren blev gratulerad till en av Lottos största vinster genom tiderna, 191 miljoner kronor.

Drömvinsten ska delas med vinnarens barndomsvän och nu väntar ett helt nytt liv för de två.

När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Daniel Arnkvist får tag på vinnaren är han på resande fot och brister ut i ren hysteri på andra sidan telefonen.

– Nej, vänta nu, jag måste sätta mig. Jag har sån puls nu och vet knappt vart jag ska ta vägen. Drömmer jag? säger vinnaren medan hans fru hörs hysteriskt i bakgrunden.

Örebroaren, som är en man i övre medelåldern, började spela på Lotto med sin bästa vän på 80-talet och har delat alla vinster sedan dess.

– Jag och min bästa kompis började köra en kupong vardera med våra separata lyckonummer och dessa rader har vi kvar än idag. Lotto hade inte hållit på så länge då och på den tiden var vi unga och snygga, nu är vi bara snygga. Den högsta vinsten vi fått innan den här låg på 1800 kronor som min vän vann, så man kan säga att jag leder nu, berättar vinnaren.

– Det värsta är ju att vi är två så det blir inte så mycket kvar sen. Vad ska jag göra? Det blir ingen julskinka i år, fortsätter vinnaren skämtsamt.

Vinsten på 191 468 655 kronor är Lottos fjärde högsta någonsin och vinnarna har redan börjat att smida sina planer.

– Vi har tidigare sagt till varandra att vi väntar med att köpa en ny bil tills våra barn flyttat hemifrån. Det behöver vi inte göra nu, berättar vinnarens fru och fortsätter:

– Min dröm är att äga en stuga, eller stugor, i fjällen och vid havet. Jag dras till det mysiga.

Vinnarens dröm skiljer sig något från hans fru.

– Vi ska fira med att åka utomlands. Just nu kan jag dock inte tänka mer, vi måste fundera på vilka drömmar vi ska förverkliga.

Efter att ha pratat med vinnaren dagen efter vinstbeskedet visar det sig att vinsten haft en viss inverkan på hans sömn.

– Jag sov 20 minuter i natt, berättar han skrattandes.

Dagen efter vinstbeskedet fick Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör även tag på vinnarens vän.

– Han ringde och sa att vi vunnit. Vi brukar skoja med varandra men efter ett tag förstod jag att det var sant. Jag blev tårögd och skakig samtidigt, berättar han.

För vinnarna väntar ett bankmöte där vinsten betalas ut. 

– Samtliga vinster som överstiger fem miljoner kronor betalas alltid ut under ett bankmöte där vinnaren erbjuds både ekonomisk och juridisk rådgivning. Mötet är en del av vårt spelansvar och ger vinnarna goda förutsättningar i sina nya liv som mångmiljonärer, säger Daniel Arnkvist. 

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa: Svenska Spel

You must be logged in to post a comment Login