Inför SM-finalen: Carlstad mot Örebro

By on 7 september, 2013

Semifinalen som tog Örebro Black Knights till den första finalen på 14 år blev en smått historisk tillställning. Örebro besegrade Tyresö, i övertid, med 28-21. Trots att man var nederlagstippade åkte de svarta riddarna till Tyresövallen med stor tilltro till sin egen kapacitet, och visade fotbollssverige att man har förmågan att vara som allra bäst när det gäller som mest.

På lördag står ännu mer spel – då väntar regerande mästarna Carlstad Crusaders i SM-finalen, som i år spelas på Tele2 Arena. Matchen direktsänds dessutom i TV4 Sport, och det återstår att se vilket lag som på bästa sätt kan hålla nerverna i styr.

”Jag tycker killarna har verkat väldigt fokuserade hittills i veckan”, säger Örebros huvudtränare Jim Ward, ”men visst – det kommer säkert bli lite nervöst när vi står där på lördag. Vi är dock i en situation där vi inte har någon press på oss, utan kan åka dit och fokusera på det vi ska göra.”

Återigen är Black Knights underdogs och nederlagstippade av experterna, men kan i varje fall vänta sig fint stöd från läktarplats. På bara några dagar har Örebroarna snart fyllt fyra supporterbussar med fans som vill åka med till Tele2 Arena och stötta laget i kampen om guldet. Läs mer om hur man bokar sin plats genom att klicka här.

Lagen har redan mötts två gånger i år, vilket skvallrar om att lagen känner varandra väldigt väl. ”Vi ska försöka överraska med vissa detaljer”, säger Ward, ”men framförallt handlar det om att vi måste lyckas med vissa detaljer som vi inte lyckades med i de tidigare mötena. Helt klart är att vi måste göra en väldigt bra match för att vinna på lördag.”

Carlstads anfallsspel skördade enorma framgångar i semifinalen mot Uppsala, och förutom springspelet, handlar mycket om receivern Fredrik Isaksson. ”Han är väldigt duktig, och vi måste se till att alltid vara medvetna om var på planen han befinner sig”, fortsätter Jim Ward.

Skadeläget i Örebro-lägret är relativt bra: förutom de sedan tidigare skadade Johan Hillman, Abbe Seidou och Claes Uneståhl, som alla saknas i finalen, finns frågetecken för runningbacken David Jonsson. Jonsson förväntas spela, men det är oklart om han kommer att vara hundraprocentig eller inte. I övrigt är truppen intakt.

Lördagens SM-final kommer att bli en stentuff utmaning för Black Knights, men i en final kan allting hända och Jim Ward och hans spelare och coacher åker till Tele2 Arena med siktet inställt på att hämta hem det första SM-guldet i klubbens historia. ”Det var det mål vi satte upp i början av året, och vi vet att vi har kapaciteten att vinna guldet på lördag.”

SM-final
Carlstad Crusaders – Örebro Black Knights
Lördag 7/9 kl 1900 på Tele2 Arena, Stockholm

SM-finalen direktsänds i TV4 Sport, med start kl 1900 på lördag.

Se också uppsnacket i Black Knights veckomagasin ”Innanför Borgens Murar”, som spelades in tidigare i veckan.

Startelvorna
Örebro Black Knights förväntas starta lördagens match med följande uppställning

OFFENSE
Quarterback – David Ingram
Runningback – Filip Bäckström
Receiver – Mike Hadley
Receiver – Jimmy Palmborg
Receiver – Gustav Andersson
Receiver – Johan Stål
Offensive Line – Sebastian Nilsson
Offensive Line – Lars Björkman
Offensive Line – Marko Nesovic
Offensive Line – Erik Karlsson
Offensive Line – Cesar Hebel

DEFENSE
Defensive Line – Oskar Karlsson
Defensive Line – Max Gunnarsson
Defensive Line – Michael Dawodu
Defensive Line – Michael Rödjemyr
Linebacker – Anton Källvik
Linebacker – Erik Törnblom
Defensive Back – James Vercammen
Defensive Back – Veikka Lehtonen
Defensive Back – Johan Lindahl
Defensive Back – Anders ”Mini” Johansson
Defensive Back – Filip Berglund

Bild: Arkivbild Örebronyheter
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login