Vinterfint med IKEA

By on 24 augusti, 2023
Bild: IKEA

Kollektionen Vinterfint 2023, inspirerad av skandinavisk folklore och hantverk, är en kollektion som gör det enkelt att skapa den jul du vill ha. Från dukar och textilier till dekoration och omslagspapper, allt du behöver för en härlig jul!

– Vinterfint Kuddöverdrag är inspirerad av kuddarna som användes för att göra resorna med häst och vagn bekvämare. Tillsammans med en värmande pläd hoppas jag att myset i soffan med familjen blir komplett, säger Paulin Machado, designer.

Hur pyntar du din gran? Eller träd? En domherre eller en retro-julkula eller enbart en ljusslinga? Oavsett om du är maximalist, mimimalist eller någonstans mittemellan, så finns det inte mycket som får oss att känna julstämning som just ljus som glimmar. Nyheter för vintern är bland annat produkter ur IKEA serie Stråla med en taklampa, bordslampa och flera olika ljusslingor

Duka upp för att umgås

Att umgås och äta god mat är för många höjdpunkten under vintersäsongen. Duka upp med vackra Vinterfint Uppläggningsfat med matchande ljusstakar och Vinterfint Duk, vacker till både middag och glöggmys. Bjud på Vintersaga Saftglögg, Kafferep kakor och Vinterfint Mjölkchokladkaka med pepparkakssmulor, eller överraska med en varm eller kall alkoholfri glöggsangria med pepparkaka till?

….

En Vintersagas Glöggsangria (alkoholfri)

Ingredienser

♥ 750 ml IKEA VINTERSAGA Saftglögg (1 flaska)
♥ 375 ml äpplemust
♥ 3 st äpplen
♥ 200 g apelsin
♥ 1 dl strösocker
♥ 5 st kanelstänger
♥ 2 st citroner (saft)

Gör så här:

Dagen innan

1. Skär upp äpplena i runda skivor, sprid ut skivorna över ett fat och häll juicen från ½ citron över skivorna. Låt stå i 10 minuter och strö sedan över strösockret så det täcker alla äppleskivorna. Ställ sedan in äppleskivorna i kylen och låt stå över natten.

2. Blanda IKEA VINTERSAGA Saftglögg med äpplemust i en behållare. Lägg kanelstängerna i blandningen och låt stå i kylen över natten.

Inför servering

Ta ut behållaren med drycken och fatet med äppleskivorna ur kylen. Häll ner äppleskivorna med sockret på i behållaren med dryck och rör om i ca 30 sekunder. Ta juicen från de 1 ½ citronerna som finns kvar och häll i blandningen och rör om igen.

Färdigt att servera!

….

Säljstart: Oktober 2023 på IKEA.se och i alla IKEA varuhus i Örebro.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa: IKEA

You must be logged in to post a comment Login