Vinterspår 2022 – 5-6 mars

By on 1 mars, 2022
Foto: Lindesbergs kommun

Snart börjar Vinterspår 2.0. I år är det rekord på utställare, nu har man 146 st på 31 platser runt om i Lindesbergs kommun. Från Ramsberg i norr till Skogsmossen längst ner i söder.

Lindesbergs kommun märker att det finns ett sug efter att vara med och att ge sig ut på kommunens största kulturevenemang. Man känner sig väldigt tursamma som ändrade datumet för evenemanget från februari till mars så att man kan genomföra det utan några restriktioner. I år konkurrerar man endast med Vasaloppet.

Det finns så mycket roligt, intressant och spännande att välja på under Vinterspår – här lyfter man några godbitar. Vinterspår har några nya platser och utställare som är intressanta. Det första är Resta, som finns i de norra delarna. Där hittar man fyra konstnärer med skilda uttryck som trähantverk, måleri, fotografi, skulptur och blandteknik.

I Lindesberg ställer Mattias Noonen och Anya Blom ut under Vinterspår, Mattias tar fantastiska naturbilder och Anya visar upp sina skulpturer.

Precis utanför Lindesberg finns Björkhyttan och där visar dottern Lilith sin fars skulpturer. Allan Runefelts skulpturer finns representerade i många kommuner runt om i Sverige.

I söder har ett nytt konstnärskollektiv slagit upp sina portar. Konstateljén i Fellingsbro visar upp sina 3 medlemmars alster.

Det går också att se dansföreställningar för barn. I Spannarboda är det en föreställning som heter Trädets viskningar och i Frövifors pappersbruksmuseum ges det tillfälle att se Jaguaren.

Kom och upplev Vinterspår 5-6 mars kl.10-16 i hela Lindesbergs kommun.

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa Lindesbergs Kommun

You must be logged in to post a comment Login