Wadköpingsstipendiet 2022 Anya Blom får hedersomnämnande

By on 8 juni, 2022

Årets Wadköpingsstipendium i Örebro har tilldelats tre personer som med sitt formspråk, materialkänsla och hantverkskunskap imponerade på juryn. Juryn har i år även delat ut två hedersomnämnanden – bland annat till konstnären Anya Blom som bor och verkar i Lindesberg.

Anya Blom får hedersomnämnande med följande motivering: ”Juryn blev betagen av format och utförande av Anyas skulpturer. Skulpturerna Damn och Kontakt springer ur Anyas rötter i gatukonst och vill få oss att i stanna upp och fundera på frågor som konsumtion och ensamhet.”

I april 2022 visades utställningen ”Northern Creatures” på Lindesbergs stadsbibliotek med verk av kreatören Anya Blom och naturfotografen Mattias Nonnen som båda bor och verkar i Spannarboda i Lindesbergs kommun.

Wadköpingsstipendiet är ett stipendium på 50.000 kr fördelat på två kategorier: 

I kategorin för etablerad konsthantverkare tilldelas Antonia Kjellarsson 20.000 kr ur Wadköpingsstipendiet. 

I kategorin för kommande lovande konsthantverkare tilldelas Arvin Shabroo Golaki och Sofia Dahl 15.000 kr var ur Wadköpingsstipendiet. Juryns hedersomnämnande går till Anya Blom och Charlotta Kjerrström. För att tilldelas Wadköpingsstipendiet ska mottagaren genom sin bosättning och/eller verksamhet kunna anses ha nära samhörighet med Örebro kommun.

Kultur | Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login