Whispering Band på länsturné ger konsert

By on 21 april, 2022

Whispering Band gör en miniturné i Örebro län 6-8 maj och landar i Lindesberg 7 maj med konsert kl 18.00 i Lindeskolans aula.

”Vi kommer att göra en konsert med låtar ur storbandets historia från 1933 fram till nu”, meddelar Thomas Jonsergårdh som spelar i storbandet och varit lärare på Kulturskolan Garnalia i Lindesberg.

Whispering Band är förmodligen Sveriges, ja kanske till och med ett av världens äldsta (fortfarande verksamma) storband. Bandet har aldrig haft avbrott eller legat nere. Det enda hindret kom på grund pandemin – men nu är bandet tillbaka med en unik miniturné 6-8 maj: ”Always Stand By”, en musikaliskt resa från förr till nu.

Denna konsert leds av Mats Hålling från Stockholm som är en landets bästa arrangörer och ledare. Han samarbetar med bl.a. Norrbotten Big Band, Peter Asplund, Babben Larsson, Blue Haus Jazz orchestra, Radiosymfonikerna m.fl. Katarina Josephson som är bandets hussångerska medverkar också. Bland bandmedlemmarna finns bland andra Thomas Strand och Lars Tybell från Lindesberg.

”Vi törs lova att Whispering Band, som består av både yrkesmusiker och skickliga amatörer, är ett dom bättre storbanden i landet när Mats Hålling slår igång. Kom och lyssna”, manar Thomas Jonsergårdh.

Förköp på Blombergska bokhandeln 0581-10021. Biljetter säljs även på plats.

Whispering Band ”Always Stand By”, en musikaliskt resa från förr till nu:

  • Fredag 6 maj kl 19.00 – Bergfästet, Laxå 
  • Lördag 7 maj kl 18.00 – Lindeskolans Aula, Lindesberg 
  • Söndag 8 maj kl 15.00 – Kulturkvarteret, Örebro

Whispering Band är förmodligen Sveriges, ja kanske till och med ett av världens äldsta storband.

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login