Zlatan visade vägen mot Norge

By on 14 augusti, 2013

Matcherna mellan de nordiska länderna kommer alltid vara lite speciella även om det bara är en träningsmatch. Ikväll bjöd Sverige och Norge på en underhållande tillställning där hemmalaget Sverige vann med 4-2 på Friends Arena.

Sverige stora stjärna Zlatan Ibrahimovic inledde målskyttet i den 2:a spelminuten när han satte 1-0 på passning från Sebastian Larsson. Ca 26 min senare ökade han på ledningen till 2-0 efter ett snyggt passningsspel där Albin Ekdal var inblandad.

Norge kom tillbaka
Gästerna skulle dock kvittera matchen i den första halvleken. I den 38:e min fick Norge straff som de förvaltade väl då Mohammed Abdellaoue satte ett iskallt skott bakom Andreas Isaksson.

Norges kvittering kom i den 43:e min då Stefan Johansen fick på ett hård skott som hittade in i målet. Första halvlek slutade 2-2 och det var en underhållande match.

Zlatan klev fram
Men det var Zlatan Ibrahimovics kväll, han satte sitt tredje mål för matchen när han slog in en snygg frispark i den 57:e min. Tillfället skapades efter att Pontus Wernblom hade fällts precis utanför Norges straffområde.

Veteranen Anders Svensson kom in i slutet av matchen och kunde sätta 4-2 efter ett snyggt distansskott i den 75:e min. Även den andra halvleken blev en underhållande historia. Det som var lite synd var publiken lyste med sin frånvaro, bara 13 000 hade hittat till Friends Arena.

Irland nästa
Ikväll var det bara en träningsmatch men i nästa omgång av VM-kvalet möter Sverige Irland på bortaplan. Den matchen spela den 9 september. Sverige måste vinna då de ligger på tredje plats i sin grupp.