Zlatans historiska mål räckte till seger

By on 10 september, 2013

Sverige besegrade Kazakstan med 1-0 efter att Zlatan blivit matchens enda målskytt. Den svenska storstjärnan slog till efter redan 27 sek.

Zlatan blev dessutom historik med sitt mål, det snabbaste i en tävlingsmatch. Marcus Allbäck hade det gamla rekordet på 35 sek. Räknar man in träningsmatcher får man gå tillbaka till 1912 för att hitta ett snabbare. Hjalmar Lorichs behövde 11 sek för att göra mål på Finland.

Jämn match
I och med det tidiga målet trodde många att Sverige skulle vinna enkelt mot Kazakstan. Men laget var farliga framåt och skapade flera bra chanser. Bl.a fick Anderas Isaksson bollen på benet och höll på att ställa till det för Sverige, men det löste sig.

Sverige kontrollerade matchen hyfsat bra, men man saknade ändå det lilla extra. Kazakstan ska inte i teorin vara något svårt motstånd för Sverige. Samtidigt fick laget tre nya och viktiga poäng. Sverige kommer inte sluta etta i gruppen som man har redan tagit sikte på playoffserien. Ikväll tog man ett par steg närmare det målet.

Österrike – Irland
Det övriga två matcherna i Sveriges grupp spelas kl 20.45 svensktid. Tyskland spelar borta mot Färöarna i en ganska ointressant match. Mötet mellan Österrike – Irland är mer intressant för Sverige, skulle någon av dessa lag tappa poäng ökar chanserna för ett svensk avancemang.

Nästa kvalmatch för Sverige blir mot Österrike hemma den 11 oktober. Den 15 oktober möter man även Tyskland hemma, två intressanta matcher att se fram emot.

Martin Avedal - Redigerare

 Martin Avedal
 Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login