Innebandy | Sverige vann – efter straffdramatik

By on 24 april, 2016

Sveriges herrar låg under inför den sista perioden mot Schweiz i Euro Floorball Tour. Men en stark comeback och ett superdrama i slutminuterna tog matchen till straffar – där Sverige vann med sammanlagt 4-3.

Det kanske blev lite onödigt spännande, säger Adam Colling.

Sveriges spelade sina andra match i Euro Floorball Tour under lördagskvällen. I en kokande arena i schweiziska Lausanne stod hemmanationen för motståndet, och laget lyftes av publiken.

Thomas Holmgren satte förvisso 1-0 redan efter knappt två minuter, men omgående vände Schweiz till 2-1. En ledning som stod sig även efter två perioder.

Det kanske blev lite onödigt spännande. Vi kom inte riktigt upp i den nivån vi kan. De gjorde det bra Schweiz och spelade bollen mellan backarna. Vi fick inte riktigt grepp om dem, säger Adam Colling.

Men i den tredje perioden fick Sverige ordning på spelet och började leverera. Rikard Eriksson satte kvitteringen och sedan gav Simon Cederström Sverige ledningen – assisterad av Colling.

Jag såg att backen blev lämnad ensam. Jag stressade honom och lyckades vinna bollen bakom mål och hittade in till Simon som fick in den, säger han.

Men sedan var det Schweiz tur att kvittera och dramat fortsatte in i slutminuterna. Två fenomenala målvakter (Jonathan Paulsson i Sveriges mål) radade upp räddningar och tog matchen till straffar, och där gick Sverige vinnande ur striden. Robin Nilsberth var den enda som gjorde mål.

Vi vann till slut, och det är huvudsaken, säger Colling.

Sverige spelar sin sista match i EFT i morgon klockan 12.00 mot Finland. Den matchen sänds på Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal.