Örebro SK besegrade Malmö FF i Alexander Kjälls första match

By on 10 september, 2017

Örebro SK tog sig under söndagseftermiddagen an Malmö FF hemma på Behrn Arena.

Detta var första matchen efter Örebros tränarbyte och jag såg fram emot att se vad Alexander hunnit med att ändra på över landslagsuppehållet.

Örebro öppnade med en hög press men höll ihop laget bättre än vad jag set tidigare, även försvaret kändes mer disciplinerat och dessa saker sammantaget gjorde att de misstag som gjordes också fångades upp utan några direkta konsekvenser.

Malmö hade några fina chanser men dessa lyckades Örebro avstyra och jag fick känslan att detta spel inte riktigt var vad Malmö förväntat sig.

Första halvlek slutar dock 0–0 vilket inte kändes orättvist på något sätt.

Den andra halvlek började ungefär som den första slutade, men nu viste Malmö vad som väntade och höjde sin egen press, vilket i den 49:e minuten gav en hörna som Andreas Vindheim lyckades få in bakom Oscar Jansson för 0–1 till Malmö.

Örebro fortsatte med sin höga press och i den 61: a minuten var det Örebros tur att få en hörna, Nahim Besara slog den och Nordin Gerzic lyckades slå in bollen i Malmös kasse för en kvittering till 1–1.

Matchen fortsatte med ett underhållande spel där det fanns chanser för båda lagen men där jag tycker att den nya disciplin jag ser i Örebroförsvaret känns bra.

I 91: a minuten får Örebro en inspark som tillslut når Nahim Besara som klipper till, lednings och segermålet var ett faktum och Örebro tar tre poäng mot serieledande Malmö FF.

En rolig match där jag såg ett annorlunda Örebro SK och jag hoppas att man fortsätter på den inslagna vägen.