Blek insats av Örebro SK i första matchen efter uppehållet

By on 8 juli, 2018

Under söndagseftermiddagen tog Örebro SK emot IF Elfsborgs hemma på Behrn Arena för den första matchen i allsvenskan efter VM uppehållet.

Den första halvleken blev en rätt trist historia där lagen kände på varandra och det mesta av spelet skedde på mittplanen, inget av lagen hade några vassare chanser och man gick till halvtidsvila med ställningen 0 – 0.

Andra halvlek börjad Elfsborg bäst och fick till ett vist tryck mot Örebros mål, det tog sig dock Örebro ur och i den 51: a minuten lyckas Kennedy Igboananike rycka sig loss efter en passning av Filip Rogic och slog säkert in 1 – 0 bakom Elfsborgs målvakt.

Efter målet böljade spelet fram och tillbaka med ungefär lika många chanser för båda lagen, Elfsborg fick i detta läget ett mål bortdömt och det verkade tända laget som nu skapade mer framåt och pressade bak Örebro. I detta läge var det bara Örebros målvakt som såg till att det inte blev mål för Elfsborg då han gjorde flera kvalificerade räddningar, men i den 84:e minuten kunde Viktor Prodell slå in kvitteringsmålet och 1 – 1 var ett faktum.

Elfsborg fortsatte sin press och bara två minuter senare var det åter dags för Viktor Prodell att slå till och ge sitt lag ledningen, 2 – 1 till Elfsborg.

Örebro försökte nu forcera och lyckades få till ett par bra chanser men Elfsborg stod emot och matchen slutade med vinst för Elfsborg med 2 – 1.

Idag saknade jag den press som Örebro har skapat i början på sina matcher tidigare på säsongen och jag tyckte att laget kändes lite lojt, det fanns inte den där riktiga kämpaglöden och offerviljan i försvarsspelet var inte heller där.

Vi får hoppas att detta bara var ett tecken på att man var lite ringrostiga efter uppehållet och att vi får se ett bättre Örebro redan på lördag i bortamatchen mot IFK Göteborg så att man kan fortsätta att hänga med i den övre halvan av tabellen.

Nästa hemmamatch är mot Malmö FF den 21 juli.